MuziekMuziek

Kapsel trends voor mannen 2022

kapsel trends voor mannen 2022

Kapsel trends voor mannen 2022. Wij zitten inmiddels alweer een tijdje in het nieuwe jaar. Toch heb ik even gewacht met het brengen van dit artikel omdat we nog steeds in lockdown zitten en wij als kappers / barbier nog steeds dicht zijn. Echter gaat het waarschijnlijk nog wel even duren dus daarom toch maar dit artikel. In dit artikel ga ik wat dieper in op welke mannenkapsel wij gaan zien in 2022. Daarnaast leg ik uit welke verzorging past bij welk kapsel voor mannen. Ook geef ik een duidelijk uitleg welke producten horen bij welke uitstraling of kapsel.

Kapsel trends voor mannen in 2022

Laten we bij de trends beginnen welke kapsels gaan we zien in 2022. Zijn er duidelijk trends of is het allemaal een beetje kabbelend vanwege de lockdowns en het gebrek aan een sociaal leven. Dit laatste is wel een beetje het geval. De trends zijn niet heel duidelijk en heel scherp. Welke trend er wel duidelijk is te zien zijn de langere kapsels voor mannen. Niet heel gek als je niet naar de kapper kan zou je denken. Echter zijn deze mannenkapsels wel iets langer dan dat. Waar we een paar jaar geleden de mannen met een Man Bun echt niet serieus namen zie je dit inmiddels echt veel meer terug in het straatbeeld. Het is echt de trend voor 2022 voor mannen. Of het nu in een bun / knotje gedragen wordt of los lang haar is voor mannen de trend. Toch zal niet iedere man het geduld op kunnen brengen om zijn haar te laten groeien. Of wilt gewoon geen haar op zijn oren hebben. Voor deze mannen zien we dat de trend is om de kapsels langer te dragen op de bovenlengtes en dan met korter zijkanten of zelfs goed opgeschoren.

Dit zijn de mannenkapsel trends voor 2022

Dit zijn de trends voor mannenkapsels op een rij. Van lange lokken voor mannen tot de buzz cut in dit artikel geeft ik uitleg over de trend zelf maar ook over het onderhouden van je kapsel en welke producten je het best bij het kapsel kan gebruiken. Een mooi lijstje dus met de Kapsel trends voor mannen 2022.

Het lang haar kapsel voor mannen / de man bun

Lang haar voor mannen zien we al langer opkomen maar werd eigenlijk nog niet als trend gezien. Inmiddels zijn er veel mannen die hun kapsel langer dragen en spreken wij nu echt wel van een trend. Zeker ook nu de herenkapper voorlopig dicht is en mannen daardoor noodgedwongen hun haar moeten laten. Daardoor ben je soms net door wat rot lengtes heen en is het makkelijk om je haar vanaf dat punt door te laten groeien.

Hoef je met lang haar dan niet meer naar de barbier / kapper? Nee, je zal soms echt wel naar de kapper / barbier moeten om het netjes en goed te laten knippen. Zo groeit je haar niet uit tot één grote pluizen bos maar als een mooi kapsel. Vertel wel duidelijk dat je bezig bent het laten groeien van je haar, zodat je kapper hier rekening mee kan houden. Wanneer er teveel af geknipt wordt duurt het weer een tijd voor dit eraan zit.

uiterlijke verzorging mannen

Welke producten passen er het beste bij dit kapsel?

Voor een mannenkapsel met lang haar heb je weinig producten nodig. Een goede shampoo en een goede conditioner zijn het belangrijkste bij een kapsel voor mannen met lang haar. Een mooi lang haar kapsel begint bij een goede verzorging. Wanneer je toch iets in je haar wilt doen om het wat minder fluffy of minder te laten pluizen zijn producten die wat minder hold hebben en niet te vet zijn. De Amaro Matte Pomade is perfect voor een lichte versteviging en weinig glans. Wil je verzorging en een hele licht versteviging dan is Calmare Haarhersteller een goede optie. Wil je juiste wat stugger en voller haar dan is een Sea Salt Spray van Hunter 1114 perfect.

Natuurlijk mannenkapsel half lang

Dit is misschien wel het meest makkelijke kapsel om te dragen. Je haar is toch wat langer en ook de zijkanten zijn lang maar toch netjes. Waarom is dit dan zo makkelijk? Je hoeft er het minste aan te doen. Lang haar zoals de eerste trend is vraagt misschien minder kappersbeurten maar heeft wel veel onderhoud nodig thuis. Veel en goede shampoo voor mannen en misschien zelfs wel wat conditioner. Dat hoeft met dit kapsel minder. De kortere kapsels vragen misschien minder shampoo maar vragen weer om meer onderhoud bij de kapper. Kortom het half lange mannenkapsel is daarom het meest ideale kapsel voor mannen die weinig aan hun haar willen doen.

Welke producten passen er het best bij een half lang mannenkapsel?

Dit kapsel kan je op iedere manier dragen. Daarmee past eigenlijk ieder haarproduct welk bij dit kapsel. Hele vette producten of producten met een extreme hold zijn over het algemeen iets minder geschikt maar verder kan je alles gebruiken. Van mouse tot spray en van gel tot pomade alles kan. Het gaat meer om de uitstraling die je zou willen hebben. Een gel geeft bijvoorbeeld een veel meer wetlook dan een clay of een paste. Clay en Paste geven dan op hun beurt weer een natuurlijke look aan je kapsel. Zo kan je met dit kapsel iedere kant op. Sluit jezelf eens op in de badkamer en ga verschillende producten proberen, zo kom je er snel achter welk product het beste voor jou bij je kapsel past. En afwisseling is natuurlijk ook leuk!

Lang kapsel met opgeschoren zijkanten

Dit kapsel is nog erg populair maar is iets wat we de afgelopen jaren al wel meer gezien hebben. Dit kapsel geeft een meer jeugdige uitstraling dan het kapsel dan hierboven. Door de korte zijkanten wordt het kapsel ook wat extremer. Hier kan trouwens in overleg met je kapper wel een keus in maken wat het beste bij je past. Ga je voor iets extremer en scheer je de zijkanten heel kort of misschien wel kaal. Of houd je het wat veiliger en laat je de zijkanten iets gedekter. Er is geen goed of fout met dit kapsel. Voor de zijkanten zal je misschien wel een keertje extra naar de kapper moeten zo blijft je kapsel strak en mooi.

Welke producten passen het beste bij dit opgeschoren kapsel?

Voor dit kapsel kan je eigenlijk de tekst van het kapsel van hierboven lezen. Er is namelijk eigenlijk geen verschil alleen dat de zijkanten korter zijn. Dus qua styling is er eigenlijk niets anders. Kies je uitstraling en pas hier je product op aan.

Buzz Cut blijft in

De Buzz Cut, het super korte mannenkapsel blijft ook dit jaar nog trendy. Dit kapsel zagen we de afgelopen jaren steeds meer trendy worden. Ook dit jaar zullen we dit kapsel weer veel gaan zien. Dit zal gezien het weer een trend zijn die we meer in de lente en zomer zullen zien. Qua verzorging en producten hoeft dit kapsel niet veel te hebben alleen als je dit kapsel mooi wilt houden is het wel belangrijk dit regelmatig bij te laten werken bij de kapper. Voor het mooiste en beste resultaat moet je echt iedere 2 a 3 weken op de stoel bij de barbier ploffen.

Waar koop je de beste haarproducten online?

Voor de beste haarproducten voor mannen online is de B4men Webshop een heel goed adres. De webshop is nog niet heel lang actief en zal een steeds beter en groter assortiment krijgen. Grote pluspunt is dat er bij ieder product een goede uitleg staat over het gebruik en het te verwachte resultaat. Hier kan je dus goed terecht voor de pasende producten voor de Kapsel trends voor mannen 2022

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer