Niet voor watjes
Een bucket met pittige chickenwings van de KFC kan ik op zijn tijd best wel waarderen. Ook nu had ik trek in pittig eten, maar ik had geen zin om helemaal de auto te pakken en naar de KFC toe te rijden(is toch wel 10 min rijden 😉 ). Ik had nog een aantal kipfilets in de koelkast en ben er een beetje op los gaan experimenteren en met succes al zeg ik het zelf. Oké, mijn koters vonden het iets te pittig(en die zijn een hoop gewend), maar ik vond ze perfect! Het was niet de bedoeling dat het op de blog zou komen, maar dit was zo makkelijk en lekker dat ik jullie mijn recept niet wil onthouden. Ik heb dus kipfilet gebruikt, maar dit is ook ontzettend lekker met kippendijen of kippenvleugeltjes.
Wat heb je nodig
3/4 kipfilets (of kippendijen/kippenvleugeltjes)
4 flinke handen cornflakes
1 tl witte peper
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl knoflookpoeder
1 tl kerriepoeder
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl gerookte paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper
1 tl grofzout(uit molen)
2 eieren
bloem
Hoe maak je de Spicy Chicken Strips klaar
– Snijd de kipfilets in repen(niet te dun)
– Maal in een keukenmachine de cornflakes met alle specerijen
– Kluts de eieren met wat gewone paprikapoeder en giet in een hoog bord
– Leg op een ander bord flink wat bloem en leg op weer een ander bord de fijngemalen cornflakes
– Haal de kipfilet repen eerst door wat bloem, daarna door het ei en vervolgens door de cornflakes en leg ze op een met bakpapier bekleed rooster
– Verwarm de oven voor op 180 graden(geen hetelucht) en bak de kipfilet repen ongeveer 15-20 minuten
Serveer met een ijskoud biertje en saus naar keuze. Wij aten het, hoe kan het ook anders met een salade en zelfgemaakte patat! HEERLIJK!!!
SMaakt goor man ff serieus noem jij dit koken smaakt echt naar schijt ofzo weet niet waar jij met je hoofd zit in je moeders reet zeker