MuziekMuziek

De combinatie van een baard en snor. De snor als sieraard van de baard.

De outfit sportief maar stijlvol gedragen

De baard is al lange tijd “het ding” waarover gesproken en geschreven wordt. Maar hoe zit het eigenlijk met de snor? En dan vooral de combinatie van de snor met de baard. Vaak is de snor echt een ondergeschoven kindje als we het hebben over de baard. Hij is gewoon onderdeel van de baard, zonder erover na te denken hoe bepalend de snor is qua aangezicht voor de baard. Ik vind het dus belangrijk dat de snor de aandacht krijgt die hij verdient.

De snor en de baard

Zodra ik trainingen geef aan andere kappers/barbiers is het ook het eerste wat ik vertel als het gaat om de verzorging van de baard “de snor staat los van de baard”. Het is dus belangrijk de snor even apart te benoemen richting je klant. De snor zorgt namelijk voor een heel groot gedeelte voor de uitstraling van je baard. Iedere combinatie is mogelijk, een dikke volle baard met een klein snorretje of juist een kleinere strakke baard met een dikke volle snor. Niet alleen als barbier/kapper is het belangrijk om hierover na te denken, maar ook als baarddrager is het handig als je weet wat je nu wilt. Ik zal hieronder wat inspiratie geven van snorren en baarden.

De kleinere baard met de volle snor

Ja hoor komt ie weer!! Ik ga het hebben over trends en baarden. Iets waar een baarddrager over het algemeen een verschrikkelijke hekel aan heeft, is het volgen van trends. Toch zie ik in mijn shop zoveel baarddragers dat ik best kan zeggen dat je soms duidelijke trends kan zien. Dus zelfs als baarddrager ben je soms onbewust en onbedoeld onderdeel van een trend…sorry 😉 De trend die mij opvalt, is die van de dikkere snor. De snor krijg echt meer en meer aandacht en mag weer fier op de bovenlip staan. De baard wordt daarbij soms zelfs los gemaakt van de snor om zo de snor nog meer te laten opvallen. Een dikkere en volle snor heeft wel wat meer verzorging nodig en een servetje bij het eten is geen overbodige luxe. Met een goede basis verzorging en een goede snorrenwax ben je goed op weg.

Baarden en Snorren inspiratie

baard en snor inspiratie mannen

baard en snor inspiratie mannen

baard en snor inspiratie mannen

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
Written by Jan Willem Huffmeijer