De baard is al lange tijd “het ding” waarover gesproken en geschreven wordt. Maar hoe zit het eigenlijk met de snor? En dan vooral de combinatie van de snor met de baard. Vaak is de snor echt een ondergeschoven kindje als we het hebben over de baard. Hij is gewoon onderdeel van de baard, zonder erover na te denken hoe bepalend de snor is qua aangezicht voor de baard. Ik vind het dus belangrijk dat de snor de aandacht krijgt die hij verdient.

De snor en de baard

Zodra ik trainingen geef aan andere kappers/barbiers is het ook het eerste wat ik vertel als het gaat om de verzorging van de baard “de snor staat los van de baard”. Het is dus belangrijk de snor even apart te benoemen richting je klant. De snor zorgt namelijk voor een heel groot gedeelte voor de uitstraling van je baard. Iedere combinatie is mogelijk, een dikke volle baard met een klein snorretje of juist een kleinere strakke baard met een dikke volle snor. Niet alleen als barbier/kapper is het belangrijk om hierover na te denken, maar ook als baarddrager is het handig als je weet wat je nu wilt. Ik zal hieronder wat inspiratie geven van snorren en baarden.

Snor. Foto beardrevered.tumblr.

Grote Baard met een kleine snor. Foto Greg M. Cooper | USA Today Sports

Snor. Foto hairygingerman.tumblr

Grote baard met een dikke en volle snor. Foto hairygingerman.tumblr

De kleinere baard met de volle snor

Ja hoor komt ie weer!! Ik ga het hebben over trends en baarden. Iets waar een baarddrager over het algemeen een verschrikkelijke hekel aan heeft, is het volgen van trends. Toch zie ik in mijn shop zoveel baarddragers dat ik best kan zeggen dat je soms duidelijke trends kan zien. Dus zelfs als baarddrager ben je soms onbewust en onbedoeld onderdeel van een trend…sorry 😉 De trend die mij opvalt, is die van de dikkere snor. De snor krijg echt meer en meer aandacht en mag weer fier op de bovenlip staan. De baard wordt daarbij soms zelfs los gemaakt van de snor om zo de snor nog meer te laten opvallen. Een dikkere en volle snor heeft wel wat meer verzorging nodig en een servetje bij het eten is geen overbodige luxe. Met een goede basis verzorging en een goede snorrenwax ben je goed op weg.

Baarden en Snorren inspiratie

Snor. Foto jefferson Mevar

Snor heeft meer lengte dan de baard waardoor deze meer naar voren komt. Foto jefferson Mevar

Snor. Foto Man in Pink

Foto Man in Pink

Snor. Foto Junior D-Martin

Foto Junior D-Martin

Snor. Foto sabagon.tumblr

Foto sabagon.tumblr

Snor. Foto Natalie Young

Foto Natalie Young

Snor. Foto Schorem Barbier

Foto Schorem Barbier

Snor. Foto 6Noran

Foto 6Noran

Snor. Foto Wisegeek

Foto Wisegeek

Snor. Foto Carlos Costa

Grote baarden en grote snorren. Foto Carlos Costa

Snor. Foto thedailybeard

Foto thedailybeard

Snor. Foto hairygingerman.tumblr

Foto hairygingerman.tumblr

Snor. Foto beardburnme.tumblr

Volle baard korte snor. Foto beardburnme.tumblr