Doe jij aan voetverzorging? Mannen denk aan je voeten!

Voetverzorging, moet we het daar nu echt over gaan hebben??? JA!!! De zomer is in volle gang, als zou je dit niet altijd zeggen qua temperatuur en de slippers worden weer massaal gedragen. Wij mannen staat al niet bekend om onze mooie voeten, dus moeten wij dubbel bewijzen dat we verzorgde voeten kunnen hebben. Niets is toch lelijker dan schimmel nagels en voeten met kilometers eelt in een slipper. Je eetlust verdwijnt meteen als iemand naast je komt zitten op het terras. Dus hier gaan we wat aan doen! Als je de volgende stappen volgt, krijg ook jij poezelige voetjes en welke man wil dit nu niet 🙂 Ik denk ook dat je partner hier erg blij van wordt.

Stappenplan voor verzorgde voeten

1: Knip je nagels met een speciale nagelknipper, dit zorgt ervoor dat de nagel recht wordt afgeknipt en daardoor heb je minder kans op ingegroeide nagels.

2. Duw met een bokkenpootje je nagelriemen terug.

3. Verwijder eelt met een speciale eeltvijl of eelt verwijder creme.  Ik gebruik de Ped Egg en die werkt super. Hij verwijdert het eelt goed en vangt meteen heel hygiënisch het eelt op waardoor niet heel je badkamer onder ligt.

4. Scheer eventuele haren weg op je tenen.

5. Neem een voetenbad. Dit is misschien niet heel mannelijk maar werkt wel heel erg goed. Dit kan je gewoon thuis voor de buis doen, je neemt een teiltje met warm water (niet te heet, dit is slecht voor de huid) voeg een scheutje olijfolie toe en laat je voeten ongeveer een kwartiertje weken. Pak er een biertje bij of een goed glas whisky en je hebt een mannelijk momentje voor jezelf 🙂

6. Als je voeten geweekt hebben, gebruik dan een scrub speciaal voor de voeten om overtollige huidcellen en kleine eeltplekjes te verwijderen.

7. Gebruik een crème of een beetje olijfolie om je voeten in te smeren en trek meteen daaroverheen je sokken aan. Door de warmte van je sokken kan de crème of olie goed intrekken. Het makkelijkst is om dit  s’avond voor het slapen gaan te doen. Nee ik houd geen sokken aan in bed, dan zijn ze allang weer uit!

voetverzorging mannen
Klaar om met verzorgde voeten je slippers te dragen!
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer