SelectSelect

Column van Pascal Meulenbelt: Wist je dat konijnen in hun vorige leven appels waren?

Soms denk ik wel eens wat nou als alles waar is wat iedereen zegt? Dan zou het toch een hele bizarre wereld zijn? Stel je eens voor; je zit op een Nieuwjaars borrel van de buurt waar je woont en een van de bewoners begint zijn gal tegen jou te spuwen over zijn konijn. “Wist je dat konijnen in hun vorige leven appels waren?” Jouw oren klapperen van verbazing. Je weet niet wat je hoort. Is deze man wel helemaal goed? Is hij aan de drugs of is hij dronken? Je besluit niet eens een discussie aan te gaan maar gewoon weg te lopen. Eenmaal aangekomen bij je vrouw kan je jouw bulderlach niet meer onderdrukken. Wat een malloot, ik denk dat hij net uit de penitiaire inrichting in Vught is gelucht. Ok, er zijn meer mensen die denken dat ‘we’ er al een aantal verschillende levens op hebben zitten. Maar dat alle konijnen eerst appels waren… Denk niet dat het waar is.

Je zult wel denken waar gaat dit over? Bovenstaande situatie komen wij allen dagelijks meerdere keren online tegen. Iedereen kan (gelukkig) zeggen wat hij/zij wil maar ook daardoor bestaat er veel onzin in deze wereld. Als schrijver merk ik dat misschien nog wel iets beter. Op het moment dat ik een artikel schrijf die duidelijk nergens op gebaseerd is en met een enorm grote knipoog en zak zout geschreven is zijn er nog altijd mensen die het geloven. Want kom op, alles wat geschreven staat is waar. Sommige mensen denken dat alles waar is wat zij lezen. Of het nou om een krant gaat, een column of een blog blijkbaar is alles wat geschreven staat waar. Hans Teeuwen, een groots caberatier, schreef het al ooit eens. Hij beschreef het alleen iets specifieker, hij schreeft het over ‘Christentuig’. Ik citeer Hans Teeuwen uit zijn voorstelling ‘Dat Dan Weer Wel’:

“Maar dan ga je met van dat christentuig in discussie en dan; Hoe weten jullie dat dan zo zeker? Ja dat staat geschreven. Maar hoe weten jullie dan dat alles wat geschreven staat waar is?? Ja dat staat ook geschreven. Dus ik heb altijd als ik met dat tuig in duscussie ga een klein boekje bij me, daar heb ik ingeschreven “God bestaat niet”. En dan zeggen ze, hoe weet u dat zo zeker? Ja dat staat geschreven. Oh dat is heel gek, kijk want hier staat eeeh… “ Beste lezer, critici, vrienden en alle andere mensen die niet in deze categorie vallen. Niet alles is waar. Kranten moeten ook verkocht worden, blogs moeten ook gelezen worden en pinda’s genezen iedereen (voor de mensen die alles geloven wat geschreven staat: Dit is niet waar). Blijf altijd zelf nadenken, probeer een artikel te plaatsen in de hedendaagse tijdgeest en maak je niet druk om dingen die je niet kunt veranderen.

Gegroet vanuit een sneeuw overgoten Fins Lapland , näkemiin.

pascal

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer