Column Pascal Meulenbelt: You Can Do It!

You can do it!

De Olympische spelen, het weer, de aardbeving in Italië en vast nog veel andere onderwerpen, waren de afgelopen week enorm trending in het leven van ons. Sommige van deze onderwerpen waren positief en sommigen waren negatief, zoals het hoort. In Nederland hebben wij het tot een kunst verheven om van iets positiefs iets negatiefs te maken. Of het nou het weer is (te warm)  of de Spelen (Yuri van Gelder, Maurits Hendriks) wij, Nederlanders, plukken de negatieve dingen er altijd uit. Daarom heb ik besloten om een column te wijden aan positiviteitsgoeroe Erik Scherder. Voor de gene die hem niet kennen, google hem maar want je hoort hem gewoon te kennen. De heer Scherder is een man die geregeld op televisie te zien is maar waarvan ik vind dat hij minimaal net zo vaak als Peter R de Vries op televisie moet zijn. De heer Scherder is een bijzonder hoogleraar in de specialisatie neuropsychologie maar bovenal een positief en energiek persoon.

De heer Scherder is een man waar heel Nederland nog veel van kan leren. Hij staat altijd positief in het leven en zie oplossingen in plaats van problemen. Een voorbeeld van zijn denkwijze is dat hij vind dat we allemaal langer moeten doorwerken. Niet omdat het moet of omdat je dan meer geld verdient maar omdat het fysiek en mentaal beter voor je is. Werk zorgt ervoor dat je jouw geest en hersenen blijft trainen, dat je jouw sociale kwaliteiten blijft onderhouden en dat je in beweging blijft. De hele dag thuis zitten en niets doen zorgt juist voor een snellere aftakeling. Mocht je denken; ik ga niet de hele dag niets doen dan help ik je uit een droom. De hele dag porno kijken is het zelfde als niets doen. De heer Scherder zou een voorbeeld moeten zijn voor alle leraren in ons land. Deze man geeft met zoveel energie colleges dat leerlingen zelfs naar zijn college willen wanneer ze geen college hebben. De heer Scherder draait zijn hand er niet voor om, om op tafel te springen of zijn stem te verheffen voor een beter effect.

Het Nederlandse volk kan hier nog veel van leren. De positiviteit die Scherder uitstraalt maar ook zijn manier van denken. Het is makkelijk om in problemen te denken en veel beren op de weg te zien. Klagen en zeggen dat het niet lukt als logisch gevolg. Maar wordt het leven niet veel leuker om het positieve te zien in het leven? Natuurlijk gaat deze vlieger niet altijd op maar als er dan toch beren op de weg staan, waarom ga je er dan niet slalommend omheen? Tover die lach op je gezicht, ga naar buiten en geniet van de fluitende vogeltjes en kom tot jezelf. Lekker weer trouwens he? Ben jij ook al zo trots op de sporters van de Olympische spelen? Die aardbeving is echt heftig, gelukkig zijn er niet nog meer doden gevallen en gelukkig vinden ze ook nog steeds overlevenden. Ga ervoor, probeer de gedachten die je hebt positief te houden en geniet van de kleine dingen. You can do it.

 

 

pascal
Bedankt voor het lezen! Pascal Meulenbelt.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Jan Willem Huffmeijer