SelectSelect

Column Pascal Meulenbelt, Fantasie

Fantasie

Lopend over straat loop ik plots tegen een onbekende man aan. Deze man vraagt mij geergerd: ‘waar zit jij met je gedachten, kijk eens uit’. Ik zeg vriendelijk dat ik in gedachten verzuild was geraakt en dat mijn fantasie de aandacht gewonnen had boven het normale leven. Deze beste en vriendelijke man trekt een vies gezicht en loop snel weg. Ik snap zijn gezicht niet, fantaseren doet iedereen en is niet alleen seksistisch.
Niets is heerlijker dan naar een pot voetbal, een vogel of een lantarenpaal te kijken en dan in je fantasie te verzuipen. Hoe zou het zijn als jij een lantarenpaal was, wat zou jij de hele dag denken? Pist er voor de 10e keer een hond tegen je aan… Als ik op een bankje zit dan fantaseer ik over dit soort dingen. Wie wil er nou geen lantarenpaal zijn? Overzicht over de omgeving, straalt bescherming uit en altijd het zonnetje voor mensen. Een lantarenpaal is eigenlijk de paus, de koning onder de niet levende materialistische dingen.
Zonder mijn gezonde dosis fantasie zou ik een gewone pot voetbal tussen RBC Roosendaal en AGOVV Apeldoorn ontzettend saai vinden. Terwijl ik naar een ontzettende slechte pot zit te kijken, die nog slechter is dan de pot thee van je demente oma, fantaseer ik zoals gewoonlijk weer een eind weg. Hoe zou het zijn geweest als ik op een leeftijd van 11 jaar in mocht vallen in het eerste van AGOVV. In een wedstrijd die geen potten kan breken en waar niets gebeurd mag ik invallen. De 11-jarige jongen valt in aan het einde van de wedstrijd. Plus minus minuut 79. Ik mijn voor het eerst mijn opwachting en ben nog zo jong dat ik niet eens weet dat er haar groeit onder je neus. Binnen 5 minuten heb ik alle drie de toeschouwers al in vervoering met een actie waar Maradona jaloers op zou zijn. Ik passeer drie verdedigers, doe een trucje, kap de keeper uit en schiet de bal enorm zacht tegen het net aan. Als Maradona dit gezien had terwijl hij nog voetbalde was hij spontaan 20 jaar eerder aan de drugs zijn begonnen.
Terwijl deze wedstrijd nog steeds gaande is en mijn fantasie over de 11 jarige jongen alweer voorbij is geraasd staat de volgende alweer op de stoep. Nou ja, op de stoep, in de lucht kan je beter zeggen. Mijn fantasie begint weer en deze keer vraag ik mezelf af hoe deze wedstrijd eruit zou zijn vanuit de ogen van de vogel die op het randje van het stadion zit. Zou deze vogel, wanneer er iemand een schwalbe maakt, bij zichzelf ten rade gaan of dit een goed moment is om eens een enorme flats op zijn hoofd te laten dalen.
Fantasie, het is er maar het is er ook niet. Ik denk dat iedereen het heeft maar dat niet iedereen het gebruikt.

Probeer het eens, het maakt het leven stukken aangenamer en laat ons weten waar jouw fantasie over gaat!

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer