MuziekMuziek

Natuurlijke haarverzorging uit “grootmoeders”tijd

Tegenwoordig gebruiken de meeste mensen haarverzorging producten uit een potje, maar in “grootmoeders”tijd werden er ook veel natuurlijk haarmiddeltjes gebruikt. Ik zal niet zeggen dat ze allemaal even goed werken, maar hé You Can Try!!

Natuurlijke haarverzorging voor mannen

Natuurlijke haarverzorging begint met bier, waarschijnlijk de meest bekende van het rijtje. Je haar wassen met bier zorgt voor een mooie glans, tevens zorgt het gist en hop in het bier voor meer volume in het haar. Je moet het wel goed uitspoelen…anders denken mensen nog dat je s’morgens vroeg al aan de alcohol zit(lijkt me niet echt prettig).

Natuurlijke haarverzorging met olijfolie

Olijfolie verzorgt je  gespleten en droge haarpunten. Breng s’avond wat olijfolie aan in je haarpunten en laat het een paar uur intrekken, spoel het goed uit voordat je naar bed gaat anders zit heel je kussen onder de olijfolie. Wees zuinig met het aanbrengen van de olijfolie, want anders krijg je het bijna niet uitgespoeld.

Haarverzorging met brandnetels

Brandnetels worden gebruikt om roos en schilfers te bestrijden. Je kan natuurlijk niet zo de brandnetels over je haar aanbrengen….dan heb je meer jeuk aan je hoofd dan voor gebruik hahahaha…de truc is om eerst een handvol brandnetelblaadjes te laten trekken in kokend water en dan als het afgekoeld is over je haar aan te brengen, even te laten inwerken en dan uit te spoelen. Gebruik voor het plukken van de brandnetels natuurlijk wel dikke handschoen!!!

BERKENBLAD

Berkenblad wordt veel gebruikt bij haaruitval en hoofdhuidproblemen. Je kan zelf een aftreksel maken van berkenblad, maar je kan ook een oplossing halen bij de drogist.

ROOIBOS THEE

Rooibos thee is goed voor huid en haar omdat het veel anti-oxidanten bevat. Maak de thee klaar zoals je normaal zou doen en laat het afkoelen…je kan het recept een week in de koelkast bewaren.Was je haar ermee en het maakt je hoofdhuid schoon zonder de goede vetten van de huid te verwijderen.

AVOCADO

Pureer de avocado en masseer het door het haar, laat dan 5 minuten inwerken en spoel het vervolgens goed uit. De avocado zorgt voor  glanzend haar.

MELK/KARNEMELK

Als je erg veel last hebt van vet haar kan je je haar wassen met volle melk of met karnemelk, de melkvetten zorgen dat het haar ontvet wordt en maken de huid zachter.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer