Brownie met in rum gekarameliseerde noten

 

Dat wij thuis van bakken houden is inmiddels wel duidelijk, er zijn al een hoop lekkere recepten online gekomen.  Zowel ik als mijn vriendin vinden het heerlijk ontspannen om in de keuken te staan en iets lekkers te bereiden. Dat wij van een drankje houden op zijn tijd is ook niet onbekend en wat is nu lekkerder dan een klein beetje(of een beetje meer) drank in je gerechten te gebruiken. Mijn vriendin had een paar weken geleden een heerlijke appeltaart gemaakt en als verassing had ze ook nog eens een super lekkere brownie gebakken. Mijn “dad body” moet natuurlijk wel op peil blijven 🙂 Voordat jullie denken dat wij alcohollisten zijn, dat valt best mee hoor en de alcohol verdampt toch;-)

DSC02108

Wat heb je nodig voor de brownie met rum

– 150 gram roomboter

– zakje vanillesuiker

– 175 gram fijne kristalsuiker

– 100 gram bruine suiker

– 75 gram cacao

– 3 eieren

– 75 gram bloem

– 150 gram ongebrande noten

– scheutje rum, het lekkerst is bruine rum

– 2 el honing

DSC02113 DSC02116 DSC02119 DSC02125 DSC02127

Hoe maak je de brownie met rum klaar

1. Verwarm de oven voor op 160 graden

2. Hak de noten grof

3. Verwarm een koekenpan en bak de nootjes tot ze mooi goudbruin beginnen te kleuren

4. Voeg dan een scheut(je) rum toe en 2 el honing

5. Hussel de noten goed door de rum en honing en laat eventjes karameliseren

6. Haal de pan van het vuur en laat goed afkoelen

7. Meng de suiker en het zakje vanillesuiker met het cacaopoeder

8. Laat in een pannetje de boter en het suiker/cacao mengsel op laag vuur smelten

9. Giet het mengsel in een grote kom, voeg de bloem toe en roer dit goed door

10. Roer dan 1 voor 1 de eieren erdoor tot je een mooie egale massa krijgt

11. Giet het mengsel in een met bakpapier beklede brownie vorm en bak voor ongeveer 30-35 minuten

12. Als de brownie uit de oven komt, besprenkel dan een klein beetje rum eroverheen en laat ongeveer 5 mintuten een klein beetje afkoelen

13. Schep dan de noten uit de pan, niet schrikken, die zullen aardig vastgeplakt zitten en druk de noten voorzichtig een klein beetje in de brownie

14. Laat de brownie nu volledig afkoelen in de vorm

Serveer met een heerlijk glas rum en een bolletje ijs!

DSC02133 DSC02197 DSC02207 DSC02209

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer