Abuelo Rum: een hele mooie rum!

Abuelo rum is een redelijk onbekend merk rum in Nederland. Iets waar ik graag verandering in breng. Deze rum is voor mij namelijk een super leuke ontdekking, die kwam via onze Foodblog. Echter vond ik de kwaliteit en uiteraard de smaak zo goed dat ik er ook op B4men graag over vertel.

Abuelo Rum 7 en 12 jaar oud

Dat de rum in Nederland aan een enorme opmars bezig is, heb ik al vaker verteld. Ikzelf ben het levende bewijs van mannen die zijn begonnen met een glas whisky en die zo af en toe ook eens wat anders willen proberen. De rum is voor mij nog een beetje een onbekend gebied maar dat maakt het ontdekken alleen maar leuker. Wij kregen pas een foodbox binnen met hierin een klein flesje van Abuelo 12 jaar oude rum. Ik was nog een beetje aan het mopperen waarom dit zo klein flesje was tot ik een slokje nam….stil! Wauw, dit is super lekker! Ik heb toen op mijn Instagram een Negroni met de Abuelo rum gemaakt. Ik zal dit recept ook met jullie delen onderaan dit artikel.

Ron Abuelo Panama

Abuelo delicate rum uit Panama

Voor wie geen Spaans spreekt, Abuelo betekend in het Spaans Opa. Dit is misschien niet de meest sexy naam voor een rum. Echter is het je opa die je de mooiste verhalen verteld en je de beste levenslessen leert. Ik vind de naam daarom eigenlijk wel heel goed bij de deze rum passen. Deze rum heeft zoveel kwaliteit dat hij de naam opa eer aan doet.

Proefnotities Abuelo Rum

Abuelo 7 jaar oude rum: De ‘7 años, Reserva Superior’ kent een gemiddelde vatrijping van 7 jaar (ex-bourbon) en is samengesteld uit reserves van 4 tot 11 jaar oud. De 7 jaar is fantastisch om puur te drinken, uit een tulp- of wijnglas maar ook super geschikt voor cocktails. Ook kan je met deze rum geweldig koken.

  • Kleur: Amber
  • Neus: Een mooie volle frisse geur van rozijnen, vanille en citrusvruchten
  • Smaak: Mooie volle body en licht prikkelend. Smaken van kruiden en fruit (tutti frutti) vullen de mond.
  • Afdronk: Tinteling blijft lekker spelen in de mond. De afdronk is erg lang met smaken als leer en tabak.
Abuelo rum 7 years old
Abuelo rum 7 years old

Abuelo 12 jaar oude rum: De ‘Gran Reserva’ heeft van de gangbare Ron Abuelo serie de langste rijping genoten, 12 jaar gemiddeld. Deze rum zou ik persoonlijk zo puur mogelijk drinken. Een uitzondering maak ik voor een heerlijke Negroni gemaakt met deze rum. Het is niet zonde om met een rum als deze een cocktail te maken…..wat je erin stopt komt er ook uit!

  • Kleur: Goud
  • Neus: Een heel volle en rijpe neus. Wauw heerlijke van toffee, pruimen, dadels, eiken en vanille.
  • Smaak: De prikkeling is minder maar de smaak is nog voller dan de 7 jaar. Smaken van Kaneel, gedroogte vijgen, butterscotch en geroosterde noten.
  • Afdronk: Lang en vol. Hij lijkt zelfs na een paar tellen juist voller te worden. Ook nu komen de smaken van leer en tabak naar voren. Ook smaken van chocolade en mineralen komen voor in de afdronk.

Wie meer info en verkoopadressen check dan de site van Abuelo Nederland.

Abuelo rum 12 jaar oud review
Abuelo rum 12 jaar oud review

Cocktail recept van de negroni met Abuelo 12 jaar

Voor de lekkerste negroni gebruik je 1/3 Abuelo 12 jaar oude rum. 1/3 rode vermout en 1/3 Campari. Doe de dranken in een beker met ijs en koel ze voor minimaal 30 sec terwijl je blijft roeren. Vul een tumbler glas met de dranken en garneer met een sinaasappelschil.

Ron Abuelo Panama review

*Geen 18 dan geen alcohol. Genieten doe je verantwoord.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer