Bondscoach, geef mij die functie maar!! Column Pascal Meulenbelt

Opeens weet je het, je wordt bondscoach..

De meeste mensen komen een aantal keer in het leven tot inkeer en denkt dan bij zichzelf:’ Is dit wat mijn leven voorstelt? Wil ik dit de rest van mijn leven? Stel ik eigenlijk wel iets voor?’. Dit zijn momenten dat je jouw leven radicaal om wilt gooien. Je wilt een jong lekker wijf, een sportauto en een nieuwe baan. Wat, dat maakt het uit, je wilt iets nieuws. Je besluit er eens goed over na te gaan denken.
De oude antieke kast van je opa, die al jaren gesloten in je woonkamer staat, open je voor het eerst en je grist er een Cohiba sigaar uit en een fles Courvoisier (cognac). Je knalt in ‘jouw’ stoel want die ene rode ingezakte stoel in de woonkamer is jouw stoel. Daar mag niemand anders zitten op het moment dat jij thuis bent, in zo’n vastigheid zit je.

 

Onderuit gezakt begin je na te denken, wat kan ik? Waar ben ik goed in? Kan ik mij laten bijscholen? Deze prangende vragen dwalen door je inmiddels grijze hersenmassa waar je limbisch systeem overuren maakt. Opeens denk je aan een uitspraak van je opa die hij 33 jaar geleden tegen je zei: ‘Kleine jongen, er komt een moment dat je het even allemaal niet meer weet, op dat moment zal je aan mij denken’. Verrek, daar heb ik toch niets aan opa.. ‘Waarom heb je niet gewoon verteld wat ik dan moest denken’. Je neocortex klopt een keer aan de wand en maakt je duidelijke dat je opa nog een zin had gezegd: ‘Als je het echt niet weet dan kan je nog altijd leraar worden’. Je springt bijna een gat in de lucht, je bent blij, je weet eindelijk wat je wilt. Maar waar moet ik leraar in worden? Gym kan ik niet, geschiedenis niet, aardrijkskunde niet etc. etc. etc. De moed zakt je ineens weer in de schoenen. Je vrouw komt binnen en om haar te pesten zet je de tv aan en zet je er voetbal op. Het Nederlands elftal om precies te zijn. Nederland moet tegen IJsland voetballen. Een fles cognac later en een 1-0 nederlaag verder komt de ingeving, deze ingeving is heftiger dan De Cock altijd had in café Lowietje. Opeens weet je het, je wordt bondscoach.

 

Als zelfs een ‘coach’ die ongeveer 10 jaar geen hoofdtrainer bondscoach kan worden waarom kan jij dat niet? Zo moeilijk kan het toch niet zijn? Een rechtsbuiten zet je op de rechtsbuitenpositie neer en een keeper in de goal. Dan ben je al beter dan de meeste trainers. Verder kijk je naar je beste spelers? Heb je twee goede centrale verdedigers? Roep ze dan in ieder geval beide op of zet je zoon op de plek waar die bij zijn club ook speelt. Mijn backs zijn zacht gezegd matig, zorg er dan voor dat deze niet belangrijk zijn in het systeem dat ‘we’ spelen. Danny, je bent een verdienstelijk voetballer geweest, hebt een verdienstelijk CV opgebouwd de afgelopen jaren maar dit gaat niet goedkomen op deze manier. Het lijkt mij verstandig om nu al een pas op de plaats te maken voor de jonge generatie bondscoaches. Een bondscoach waarvan je iets aanneemt wanneer hij een tip, verbeterpunt of tactisch inzicht heeft. Danny, jou nemen ze niet serieus, althans als je de douchesessies niet meer rekent. Bezorg Nederland een mooie zomer in 2016 en stap op. Maak je pas op de plaats en maak plek voor mij.

 

 

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Jan Willem Huffmeijer