MuziekMuziek

Bols Genever 21, super lekker echt wel stoer!!

 

Genever?? Dat is toch dat oude mannen borreltje!! Ok, ik geef het gelijk toe dat heb ikzelf ook heel lang gedacht. De herinneringen aan deze drank zijn de vieze nipjes die je stiekem nam als je de genever moest inschenken voor je opa. Terecht of onterecht, genever heeft nu eenmaal met dit imago te kampen, net als cognac. Whisky heeft dit ook jaren gehad en die zijn nu eindelijk heel hard opweeg om weer een stoere en echte mannen drank te worden. Ik wil graag ook de andere dranken deze kans geven en zeker genever!!

DSC07978
Bols Genever 21

Genever oer Hollands

De reden waarom ik mij graag wil inzetten voor genever is dat het naast gewoon een lekker drankje ook een oer Hollands product is met een heel rijke geschiedenis. Genever is een drankje wat je moet leren waarderen….maar dat is eigenlijk niet anders dan met bier en whisky. Waarom je deze dranken moet leren drinken komt omdat het is gemaakt van graan. Wijn, cognac en likeur zijn veel toegankelijker omdat zij veel meer suikers hebben. Suiker leren we vanaf heel jongs af aan proeven. Bitters zijn een heel ander verhaal!! Deze moeten we door de jaren heen leren eten en drinken. De geschiedenis van de genever gaat heel ver terug en het mooie is dat het een drank is die door de Nederlanders is gemaakt. Hoe kan het dat de Schotten en de Ieren zo trots zijn op hun whisky en de Fransen op hun cognac en wij Nederlanders de genever amper kennen? Gevener wordt al beschreven vanaf de 16e eeuw, maar men denkt dat het er al langer was maar dan als een soort thuis medicijn van kruiden vrouwtjes en mannetjes. Kortom, we mogen best een beetje trots zijn op dit mooie product.

Bols Genever 21

De Bols Genever kende ik al wel maar als een beetje saaie fles in mijn vaders kast. Ze moeten bij Bols zich hebben afgevraagd hoe ze jonge mannen weer aan de genever kunnen krijgen. Uiterlijk is tegenwoordig heel belangrijk en de keuzes die wij maken worden voor een heel groot deel bepaald door wat we zien. Bols heeft eens nagedacht over het uiterlijk van de fles….En hoe!! Dit getuigt van lef!! De hand op de fles valt op en geeft deze drank echt een heel stoer uiterlijk, ik zet deze fles graag op tafel om aan mijn vrienden te laten zien. Daarmee is de eerste stap gezet… de fles staat weer op tafel. Nu moeten we deze drank weer gaan drinken.

DSC07983
Bols Genever 21

Bols Genever 21 geproefd

De eerste nip (genever moet je nippen en slurpen) is echt even wennen, het was al een tijd geleden dat ik deze drank heb gedronken. Genever is best een stevig drankje met een heel eigen smaak. De smaak wordt gemaakt door de moutwijn, de hoeveelheid moutwijn maakt de smaak zachter of sterker. Bols Genever 21 bevat niet te veel moutwijn en heeft daardoor een zachte smaak. Wel heeft hij genoeg moutwijn om een echte jenever te mogen zijn. De zachtheid wil niet zeggen minder smaak….dat heeft ie genoeg namelijk. Het stoere karakter van de fles komt helemaal terug in de drank. Ik moest even wennen, maar heb mijn smaak in deze genever inmiddels helemaal gevonden. Ik drink hem zelf het liefst op kamertemperatuur, dat geeft nog meer smaak, maar ook gekoeld kan ik de genever erg lekker vinden. De Bols Genever 21 is voor mij een blijvertje geworden.

DSC07982
Bols Genever 21
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer