MuziekMuziek

Boomsma Genever als cadeau voor de echte levensgenieter

genieten van een mooi drankje als jenever

Boomsma Genever als cadeau voor de echte levensgenieter. Tegenwoordig zijn veel mannen zich aan het ontdekken in de wereld van de mooie dranken. Whisky, rum, gin en soms zelfs cognac. Helaas heeft genever / jenever nog niet diezelfde status als de andere dranken. Veel mannen laten deze drank een beetje links liggen maar is dit wel terecht? Ik ben inmiddels ervan overtuigd dat dit helemaal niet nodig is en dat Genever heel goed een mooie afwisseling kan worden. Het hoeft namelijk absoluut niet onder te doen van een hele mooie whisky. Sterker nog, in tijden waarin we meer lokaal willen kopen en we trotser moeten zijn op onze Nederlandse producten is Boomsma Genever het ultieme cadeau voor de feestdagen.

Boomsma Genever

Boomsma Genever als cadeau

Boomsma Genever is niet zomaar genever / jenever! Ik heb eerder in een artikel over Boomsma meer verteld over de achtergrond van het bedrijf. In dit artikel geef ik jullie wat meer verdieping in de verschillende genevers die zij maken. Boomsma heeft namelijk een hele mooi serie met verschillende genevers en iedere genever heeft weer zijn eigen karakter. Veel mannen kennen vaak maar twee soorten genever / jenever. Oud en jong. Beide hebben de kleur van water (niet heel veel smaak) en zijn vooral erg sterk in alcohol. Daar houdt de kennis over genever wel op. Maar echt, geloof mij als ik zeg dat genever echt niet zomaar genever is.

De serie van Boomsma Genever bestaat uit 5 hele mooie en verschillende genevers. Het mooiste is dat deze serie ten opzichte van de “populaire” whisky nog heel betaalbaar is. Het is dus met de Feestdagen in aankomst een heel tof cadeau.

Genever is niet zomaar genever

Genever is er in heel veel verschillende soorten en met heel veel verschillende smaaknuances. Wij kennen whisky en weten dat whisky uit Amerika heel anders smaakt dan die uit Schotland. Ook zijn er verschillende graansoorten en rijpingen. Dit heb je bij de Boomsma Genevers dus ook!! Boomsma heeft een geweldige serie gemaakt met verschillende vormen van rijpen, leeftijd en vaten gebruik. Dit geeft iedere Boomsma Genever een eigen karakter en smaak.

De Boomsma complete serie genever

De complete serie van de Boomsma Genevers bestaat uit 5 hele mooie genevers. Ik zal even heel kort per genever vertellen wat je ervan kan verwachten en wat ik ervan vind.

Boomsma Vat Gerijpte Genever 1 jaar:

Deze mooie vat gerijpte genever heeft na de destillatie van korenwijn en moutwijn minimaal 1 jaar op kleine Amerikaanse vaten gerijpt. De kleur is licht goud. De geur heeft de duidelijke vanille tonen van de Bourbonvaten maar naast de zoete tonen ook frisse geuren van fruit, gras en graan. De smaak is verrassend zacht en vriendelijk. Smaken van toffee, gedroogd fruit en wat kruiden als kardemom komen terug is de smaak. Een hele mooie start

Boomsma Vat Gerijpte Genever 3 jaar:

Deze 3 jaar op vat gerijpte genever heeft na de destillatie 3 jaar op portvaten gelegen van Europees eiken. De kleur van de genever is ook licht goud maar iets donkerder dan de 1 jaar oud. De neus en smaak zijn echt heel anders dan de bovenstaande Genever. Zacht van smaak en pittig in de neus. Hij is licht zoet met tonen van rozijnen, pruimen en chocolade. Echt een hele mooie smaak.

Boomsma Chateau Beaulieu 3 jaar:

Deze Boomsma Genever is een limited edition. en niet heel makkelijk te verkrijgen. Het is daarom wel een heel bijzondere drank. Wat deze genever bijzonder maakt, is dat het 3 jaar heeft gerijpt op de wijnvaten van Chateau Beaulieu (wat een wijnchateau is van de familie Boomsma). De kleur is diep rood goud. De neus heel zacht en met wat hints van hout en kampvuur. Wat dieper in de geur vind je mooie zoete tonen. De smaak is echt heel erg vol met een stevige entree in de mond. Dit is echt andere koek met de vorige genevers. Prikkelend op de tong maar daarna komen er hele mooie smaken vrij van tropisch fruit, fudge maar ook die van snoep bananen. Dit is echt een favoriet van mij. Zelfs na een paar minuten tintelt hij nog na op je tong, ik vind dat echt zo mooie sensatie.

Boomsma Vat Gerijpte Genever 5 jaar:

Deze Genever heeft 5 jaar gerijpt op Amerikaans eiken en geeft de genever een licht gouden kleur. De neus heeft die echt typische geur van het Amerikaans eiken, vanille, hout en karamel. De smaak is best pittig te noemen. Hij is minder zacht dan zijn voorgangers. Dit is in mijn ogen een genever waarmee je niet direct moet starten. Wanneer je smaak en het mondgevoel van genever kan waarderen, dan is dit een mooi moment om deze genever te gaan ontdekken. Tonen van vanille, tropisch fruit en kruiden maken dit een mooie genever.

Boomsma Vat Gerijpte Genever 10 jaar:

De Boomsma Genever Vat Gerijpt 10 jaar, heb ik nog niet zolang geleden op de blog uitgebreid gereviewd en heb er ook heerlijk mee gekookt. Deze is echt heel bijzonder en bij uitstek een genever die wanneer je het mensen niet vertelt gewoon door kan voor een hele mooie whisky. Dit is echt een hele mooie drank die ik vanaf heden standaard in mijn drankcollectie heb staan. Smaken van deze genever zijn vanille, rozijnen maar ook diepere smaken van hout.

Deze collectie voor de feestdagen

Wanneer je opzoek bent naar een tof cadeau of cadeautip, zoek dan niet verder. Deze collectie of één van de Boomsma Genevers uit de collectie zullen de ogen doen rollen van verbazing en verrassing. Zeker wanneer de flessen opengaan en er geproefd kan worden. Een avond genieten van een proeverij of een hele mooie borrel na het eten bij een lekkere espresso. Het kan allemaal! Uiteraard is er maar één ding om rekening mee te houden: geniet maar drink met mate!

wat zijn de verschillen tussen jenever
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer