MuziekMuziek

Bloggen is niet altijd leuk! Eerlijk is eerlijk.

Het hebben van een lifestyle blog voor mannen is in feiten het mooiste wat er is. Zeker in de ogen van een ander, ik rijd in hele mooie dikke sportwagens, drink gratis drank en krijg heel veel schoenen en kleding. Voordelen die eerlijk is eerlijk ik anders inderdaad nooit gehad zou hebben. Ik blog nu alweer twee jaar en het gaat echt geweldig. De bezoekersaantallen gaan nog steeds omhoog en het aantal positieve reacties worden er steeds meer. Toch is het bloggen niet altijd leuk. Ik had beloofd meer persoonlijk te worden en meer “mij” ga je vandaag niet krijgen, ik zit er ff doorheen.

image

Bloggen is heftig

Ik ga niet nu een heel artikel lopen klagen en zielig doen. Toch moet ik het even kwijt, als je een persoonlijke blog volgt is dit ook wat er bij hoort. Het leven van niemand is altijd 100% top. Al zou je tegenwoordig het wel denken met al die social media. De meesten van ons laten altijd de mooiste kant zien, ik ben echt niet anders daarin. Wat is er dan zo lastig hoor ik je afvragen. De afgelopen tijd is heel spannend geweest. Spannend omdat ik heel erg druk ben met een heel nieuw project. Ik ga voor dit project straks helemaal als ondernemer door het leven. Dat betekend geen zekerheid meer. Dit is best een heftige stap wanneer je altijd heb kunnen vertrouwen op een vaste baan en dus een vast salaris. Maar goed, de blog groeit zo hard en vraagt zoveel tijd dat ik het niet meer kan combineren met een vaste fulltime baan. Er moesten knopen worden doorgehakt. De afgelopen twee jaar heeft mijn gezin best moet leiden onder de blog doordat ik altijd aan het “werk” ben. Zelfs mijn afgelopen vakantie week staat erg inteken van B4men. Ik merk dat dit mij nu even opbreekt.

image

Zo zie je maar bloggen is dus niet altijd leuk.

Er wordt mij vaak gevraagd door startende bloggers wat er voor nodig is om zover te komen als ik nu ben. Ze kijken mij dan raar aan als ik antwoord met “doorzettingsvermogen”. Bloggen doe je in mijn geval zeven dagen in de week en zowat 24 uur per dag. (ja, ook in je slaap ben je ermee bezig) Je zal begrijpen dat dit vrij heftig is. Het doorzettingsvermogen en de steun van de rest van het gezin, vrienden en kennissen kunnen je blog dus maken en breken. Gelukkig staat mijn gezin voor 100% achter mij, maar menig vriendschap is verdwenen of anders geworden. De afgelopen tijd ben ik in ieder geval er wel achter gekomen wie mijn echte vrienden zijn. Dit zijn de vrienden die ondanks ik niet veel tijd voor ze heb vrijgemaakt er wel voor me zijn en die het ontzettend gaaf vinden en trots zijn op hetgeen wat ik bereikt heb. Het is niet alleen maar kommer en kwel hoor, ik heb er gelukkig ook nieuwe vriendschappen bij gekregen. Ook Social Media kan echt wel een persoonlijke verrijking zijn. Zo zit ik in een Facebook groep, genaamd de DBMA en hier staat iedereen voor elkaar klaar ook als ze je niet persoonlijk kennen. Zo is er pas iemand veel te jong uit het leven gerukt en om hem te eren hebben veel mensen uit die groep een kleine donatie gedaan voor een mooi bloemstuk op zijn graf…hoe bijzonder is dat!!! Ik ben nu persoonlijker dan ooit geweest. Ik sta liever halfnaakt (klik hier) op de blog, dan dat ik vertel dat het even klote gaat. Maar het is wat het is en het maakt mij tot wie ik ben.

Kortom bloggen maakt mijn leven tot een rollercoaster met de meest geweldige loopings, maar heel soms blijft de achtbaan ook even hangen. Morgen weer beter 😉

roller-coaster

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
5 comments
Written by Jan Willem Huffmeijer