De bijzondere Wenneker Genever Trinidad & Tobago Cask Finish

Bijzonder leuk om eens aandacht te kunnen geven aan de oer Hollandse drank Genever. Waar we de afgelopen jaar steeds meer whisky en gin zijn gaan drinken wordt het in mijn ogen nu echt tijd voor de Nederlandse borrel! Genever of Jenever is voor mij een drank die ik door zijn imago niet zo snel zelf zou zijn gaan drinken. Jammer, want daardoor blijft een hele mooie drank onderbelicht. Tijd om dit goed te maken en nog met een hele bijzondere botteling ook.

DSC06383

Wenneker Genever Trinidad & Tobago Cask Finish

Sinds een aantal jaar zijn ze bij Wenneker begonnen met het op bijzondere fusten leggen van de oude genever. Het resulteerde vorig jaar in een bijzondere Islay Botteling en dit jaar is er een bijzondere en zeer gelimiteerde botteling waarbij de oude genever is gelagerd op rum vaten. Op deze rum vaten heeft eerder 8 jaar oude rum gerijpt in het bijzondere klimaat van Trinidad en Tobago. Het resultaat oversteeg de verwachtingen van de makers zelf. Er zijn voor mij twee dranken samen gebracht die ikzelf erg kan waarderen, dus ik ben waarschijnlijk net zo benieuwd naar het resultaat.DSC06387

Proefnotitie Wenneker Genever Trinidad & Tobago Cask Finish

Kleur: Licht geel, een mooie amber kleur.

Neus: Een zachte en typisch voor genever naar graan ruikende genever. Bijzonder zijn de iets zoetere ondertonen in de neus van vanille.

Smaak: Een heel zachte en zoete genever. Deze zijde zachte genever legt een soort van laagje op je tong wat erg prettig is. De zoetere smaken hebben duidelijk de stempel van de rum gekregen. Tonen van vanille, kokos en suiker.

Afdronk: Dunnetjes, ik had van de afdronk zelf iets meer verwacht. In de afdronk komt wel het eigen karakter van de genever terug.

DSC06381

Een leuke en bijzondere genever van Wenneker, die wanneer je open staat voor het ontdekken van mooie Nederlandse dranken, echt eens naar moet zoeken. Hij is zeer gelimiteerd en er zijn maar 1853 flesjes op de markt gebracht. Wees er dus snel bij.

Schenk je borrel in tot de rand van het borrelglaasje, maak nu een buiging voor de borrel en neem de eerste nip zonder het glas op te pakken. Proost 😉

Borrel

 

Geen 18 Geen alcohol.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer