MuziekMuziek

Bier gebrouwen op whiskeyvaten, wat wil een man nog meer

Jameson Irish Whiskey en Oedipus gaan spannende samenwerking aan

Je moet nog even wachten tot half april, maar dan kan je een spannend biertje gaan proeven. Bier wat gebrouwen is op whiskeyvaten van Jameson. Ik moet eerijk zeggen dat ik wel heel erg benieuwd ben naar dit bier. Zoals jullie weten ben ik gek op whiskey en ook een lekker biertje kan ik goed waarderen. Bierbrouwerij Oedipus uit Amsterdam en het Ierse Jameson hebben een unieke samenwerking gestart en dat heeft geresulteerd in een bijzonder bier wat gemaakt gaat worden. Maandenlange voorbereidingen zijn er aan vooraf gegaan en de originele whiskeyvaten die nodig zijn heeft Oedipus zelf opgehaald in Cork gelegen in Ierland. Alleen dat al is wel echt heel erg gaaf en toont ook de passie aan voor het brouwen van een mooi bier.

jameson
Jameson Irish Whiskey en Oedipus kiezen voor een samenwerking in whiskeyvaten.

Wat zegt Jameson over de samenwerking

’’De zoektocht naar een geschikte partij in Nederland duurde niet lang; qua werkwijze en waarden liggen Oedipus en Jameson erg dicht bij elkaar. Vakmanschap, kwaliteit en smaak zijn onze belangrijkste ingrediënten, maar ook de gedachte achter de merken komen sterk overeen. We staan beiden open voor nieuwe ervaringen en zijn hier zelfs bewust naar op zoek,’’ aldus Sam O’leary, Brand Ambassador Jameson in Nederland.

Wat zegt Oedipus over de samenwerking

Rick Nelson van Oedipus, over de samenwerking met Jameson: ’’Dit is een ontzettend spannend experiment voor ons. We zijn heel benieuwd om te zien en vooral te proeven wat er gebeurt met ons bier als we het laten rijpen op Jameson whiskyvaten. We zijn ook trots dat we nu als één van de eerste brouwerijen wereldwijd deze samenwerking kunnen oppakken. We kijken uit naar de eerste slok van dit speciale bier.’’

Niet alleen maar bier

Het hele idee achter het project om bier te brouwen op whiskyvaten is ontstaan in Ierland. Tijdens een avondje in de kroeg hebben de Master Brewer van the Fransiscan Well Brewery en de Master Distiller van Jameson hun handen ineen geslagen en besloten om hun krachten te bundelen. Het beste van beide werelden, whiskey en bier. Bier werd gebrouwen op whiskyvaten en daarna werden die vaten weer gebruikt om whiskey op te laten rijpen.

De samenwerking heeft dus niet alleen geresulteerd in een uniek bier, maar ook in een nieuwe whiskey. De vaten die gebruikt werden om het bier te brouwen zijn geretourneerd aan de distilleerderij. Jameson heeft hierop een een batch Jameson Irish whiskey gerijpt. Jameson Caskmates is een typische Irish Whiskey met subtiele tonen van butterscotch, melkchocolade en koffie. De whiskey is tevens vanaf april verkrijgbaar, maar wel in beperkte oplage.

jameson 2

Ik ben benieuwd naar allebei en ga ze ook zeker allebei proeven.

 

Bron foto’s : Sven Signe den Hartogh

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer