MuziekMuziek

BBQ Recept: Super stoere Picanha!

Vandaag gaan we dan eindelijk los op de BBQ. Deze week heb ik jullie al geïnformeerd dat we meer met de bbq gaan doen. Er komt vandaag een super stoere Picanha, ook wel staartstuk genaamd, van de bbq. Lastig?? Nee, we beginnen lekker makkelijk. Er zijn een paar puntjes waar we op moeten letten maar die vertel ik in het recept wel. Veel plezier en alvast eet smakelijk!!

DSC05827DSC05839

Wat heb je nodig voor de picanha

 • Een picanha (staartstuk). Dit is een heel mooi stuk vlees met veel smaak. Kies voor mooi vlees en bezuinig hier niet op, je krijgt iedere cent terug in smaak.
 • Een scherp mes.
 • BBQ die dicht kan met deksel en indirect vuur op 100 graden
 • Goed zeezout, zit er verschil in zeezout en zeezout? Zo echt wel!! Probeer eens wat verschillende soorten uit en proef wat je lekker vindt.

DSC05830 DSC05832 DSC05834 DSC05841 DSC05842 DSC05844 DSC05845 DSC05846

hoe maak je de picanha klaar

 • Belangrijk, werk met vlees wat op kamertemperatuur is. Dat zorgt ervoor dat je vlees al malser is en blijft
 • Snijd de vetkant van de picanha met een scherp mes in. Doe dit voorzichtig en niet te diep
 • Bestrooi een goede hoeveelheid zeezout op de ingesneden kant van de picanha. Dit geeft een lekker zout korstje aan je vlees
 • Het vlees gaat nu op de bbq. Controleer goed of de bbq echt de 100 graden heeft. Meten is weten! Het mag iets hoger zijn want zodra je de deksel open doet ben je al wat warmte kwijt. Let er alleen op dat het niet veel hoger is want dan gaart je vlees te snel en wordt het taai
 • Werk je niet met een I-grill (deze thermometer laat de kerntemperatuur zien op de telefoon) zorg ervoor dat je je dan kan bedwingen om niet te vaak de deksel op te lichten en de temperatuur te gaan meten. Hierdoor verlies je iedere keer warmte en gaart je vlees niet mooi constant naar de juiste temperatuur
 • Trek ongeveer 45 / 60 minuten uit om het vlees op een kerntemperatuur te laten komen van 45 graden. Op deze temperatuur heeft je vlees de perfecte garing.
 • Let erop dat het vlees met het vet naar boven ligt. Het vet zal nu langzaam in het vlees smelten en smaak geven.
 • Nu gaan we grillen! Platesetter eruit en nu boven direct vuur het vlees afgrillen, zorg voor een heet vuur en het liefst een gietijzeren rooster, dit geleid de warmte nog beter.
 • Het vet zal nu hard smelten en er zullen flinke vlammen ontstaan, houdt de deksel op de bbq en open deze voorzichtig vanwege een steekvlam die kan ontstaan.
 • Breng het vlees naar een kerntemperatuur van 53 /55 graden, niet hoger anders gaart hij te ver door.
 • Neem nu het vlees van het vuur en leg het minimaal 10 minuten te rusten. Dit is super belangrijk! Het rusten zorgt ervoor dat de sappen in het vlees trekken en je een super mals en sappig stuk(je) vlees krijgt. Vergeet niet het vlees tegen de draad in te snijden, verkeerd snijden kan je vlees taai maken.

DSC05848 DSC05855 DSC05857 DSC05858 DSC05860 DSC05863 DSC05867

Geniet op de meest simpele manier van het vlees, dit soort mooie stukken vlees hebben van zichzelf een hele volle smaak en hebben weinig opsmuk nodig! Neem een lekker biertje, wat aardappels uit de oven en een simpele salade. Ik zeg eet smakelijk ????

Help B4men Groeien en Deel het bericht op jouw Social Media.

Help B4men groeien om zo nog meer slagkracht te krijgen voor nog leukere en betere artikels op de blog. Waarmee je ons kan helpen? Like en Deel onze berichten en pagina’s op Facebook en Instagram.

-Facebook B4men
-Instagram B4men
-Youtube B4men
-Facebook B4men Barbershop
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer