BBQ recept!!! Moink ballen.

WMBD2010-4-500x375BBQ’en het is bijna winter!!! Hé mannen kom op!!! Het mooiste wat er is, beetje met vuurspelen veel vlees en een lekker biertje erbij. BBQ is niet alleen een zomer ding, zeker tegenwoordig met de mooie buitenkeukens en terraswarmers. BBQ’en is een way of life.

Allereerst is het belangrijk om te vertellen dat met BBQen niet grillen word verstaan. BBQen doe je met indirect warmte en dus met de klep dicht. Het BBQ’en wat wij meestal in Nederland doen is grillen, dit is op een gril direct boven het vuur. Voor indirect garen moet je de temperatuur houden op 100 tot 120 graden. Dit duurt dan wat langer dan grillen dus neem je tijd. Mensen met vragen over BBQ’en kunnen hier eens kijken www.bbqforum.nl

IMG_3985

 

Dan nu de Moinkballen:

Een gewild recept onder de BBQ’ers, supper lekker en niet heel moeilijk te maken.

-750 gr. rundergehakt

– genoeg spek van het varken om om de ballen heen te wikkelen

-40 gr. Parmezaanse kaas

-1 los geklopt  ei

-60 gr. gekruid paneermeel

-2 eetlepels fijngehakte knoflook

-1 theelepel (zee)zout

-1 theelepel verse zwarte peper

-118 ml. melk

-1 theelepel gedroogde oregano

-2 theelepels gedroogde peterselie

 

De “officiële” saus

-250 gr. frambozen jam

-60 ml. balsamico azijn

-3 teentjes knoflook

-chipotles of wat cayennepeper

 

Alles met het gehakt mengen en balletjes draaien, plakje bacon er om heen en vast zetten met een sateprikker.

Balletjes ongeveer een uurtjes indirect op low (rond 110/120C. met een beetje rookhout). Daarna insmeren met saus en dan nog een halfuurtje op de BBQ. IMG_3888

Heerlijk genieten met een mooi biertje of een mooie Bourbon kan zeker ook.

jim beam

geschreven door : Peter Bootsma, Catering & Co

peter bootsma

 

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Jan Willem Huffmeijer