MuziekMuziek

Baard verzorgingsproducten waar zijn ze goed voor?

Een baard en dan? Je hoeft natuurlijk niet te kunnen reken om te weten dat het krijgen van een baard helemaal niet zo moeilijk is. Het enige wat je nodig hebt is baardgroei! Nou ja, je hebt ook veel geduld nodig, want die eerste paar stoppels zitten er wel snel op maar voordat je het een baard mag noemen ben je wel even onderweg. Maar goed, die baard die heb je en wat dan. Voor een mooie baard moet je namelijk toch wel het één en ander doen.

DSC02773

Baardverzorging voor een mooie baard

Een goed verzorging begint met de juiste kennis. Ik geef jullie graag mijn visie op het gebied van de juiste baardverzorging. Het allerbelangrijkste voor een mooie baard is een goed band met je barbier! Een goede baard begint met een goed model, hiervoor ga je naar de barbier en hij kan je alles vertellen over de juiste producten en het onderhoud van je baard. Verder is het belangrijk om de juiste spullen te hebben om je baard te verzorgen lees hier meer. Ik ga het vandaag hebben over de producten die bij een baard horen.

DSC03465
Een kleine selectie baard verzorgingsproducten.

Baard verzorgingsproducten

Goede baard verzorgingsproducten zijn heel belangrijk. Veel mannen weten inmiddels wel dat die belangrijk zijn maar hebben vaak geen idee waarom en hoe je ze gebruikt. Allereerst is het belangrijk om je baard schoon te houden. Was je baard dus iedere dag! Gebruik hiervoor een baardshampoo, deze zijn gemaakt om een baard te reinigen en drogen de baard niet uit. Daarna komt de baardolie. Baardolie heb je in heel veel verschillende soorten en maten. Persoonlijke voorkeur bepaald al snel welke jij zal gebruiken. Baardolie is bedoeld voor mannen met baarden en heeft daarom die naam gekregen maar hij is vooral heel belangrijk voor de huid onder de baard. Zorg er dus voor dat je de olie ook op de huid aanbrengt. Een baard in model brengen doe je niet met baardolie maar met een balsem. Naarmate de baard groter en langer wordt zal hij ook sneller weerbarstig worden. Het pieken en plukken van de baardharen ga je tegen met een balsem of baardwax. Tegenwoordig zijn er ook producten, zoals in het filmpje hieronder, die speciaal zijn bedoelt voor mannen met lange baarden. De lange baard heeft meer verzorging nodig en vraagt om andere producten. De baardbalsem van Proraso is een mooi voorbeeld. Deze balm is steviger en rijker dan een olie en kan dus beter in de langere baard gebruikt worden. Een beetje jeuk hoort nu eenmaal bij een baard en zeker wanneer je hem net hebt staan. Veel jeuk is echter niet goed en hier kan je met deze simpele stappen dus echt iets aan doen. Meer tips tegen een jeukende baard vind je hier.

DSC03468

Baard verzorgingsproducten van Proraso

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
  • Ik geniet zo van die reviews. Blijf het zeggen, en leer iedere keer wel weer iets. Keep up the good work! 😉

Written by Jan Willem Huffmeijer