MuziekMuziek

B4men Persoonlijk: Resultaat van mijn lijf na 10 maanden sporten!

 

Vorige zomer schreef ik nog over het vaderbuikje ook wel de dad-bod genoemd. Oké, het was toen echt wel een trend, maar ik had de mazzel dat ik zonder veel moeite op deze trend kon meeliften. Ik was stiekem toch niet heel tevreden met mijn lijf en zag dat de jaren met drank en lekker eten er begonnen in te hakken. Niet alleen het eten was schuldig hoor. Ik heb ook jaren niet gesport! Alles onder de noemer geen tijd voor. Na een paar pittige rugblessures werd het tijd om de feiten onder ogen te zien. Ik ga wat doen! Nu zijn we 10 maanden verder en ben ik gewogen en doorgemeten afgelopen week. Dit zijn mijn resultaten.

10 maanden sport doet veel met mijn lijf

Natuurlijk ben ik niet zomaar begonnen met het volle bak sporten en heb ik het voorzichtig moeten opbouwen. Nu is motivatie altijd wel een dingetje bij mij. Ik moest dus op zoek gaan naar een sport die mij zou aanspreken en waar ik mijn ei in kwijt kon. Het werd Boot Camp, Obstakel Rennen en Survival Rennen. Deze sporten hebben verschillende dingen gemeen. Het is buiten, je moet rennen, je moet over obstakels gaan, je gaat helemaal naar de klote (sorry het is niet anders) en je mag je weer kind voelen. Deze elementen spreken mij zo aan, dat ik zonder veel problemen mijn motivatie heb kunnen vasthouden. Nu ben ik 10 maanden verder en ben ik gewogen en doorgemeten. De resultaten mogen er wezen! Wat ik heb veranderd in mijn voeding vertel ik jullie zo. Met alleen sporten kom je een heel eind maar ook eten speelt een belangrijke rol.

Dit was mijn lijf juni 2016

Mijn gewicht en gegevens:

  • Gewicht         : 75 kilo (aug. 2016)  67 kilo  (juni 2017)
  • BMI                : 25,5     (aug. 2016)  23,3      (juni 2017)
  • Lichaamsvet : 26 %    (aug. 2016)  18 %     (juni 2017)
  • Spiermassa   : 34 %    (aug. 2016)  40 %     (juni 2017)
  • Visceraal Vet: 9           (aug. 2016)  7            (juni 2017)

Dit is mijn lijf na 10 maanden sporten

Dit is mijn lijf juni 2017.

Niet alleen maar sporten, ook eten en drinken is heel belangrijk

Natuurlijk is sport niet het enige wat belangrijk is voor dit goddelijk lijf (Whahaha). Ik heb mijn voeding en vooral mijn drankgebruik eens onder de loep genomen. Ik ben wel anders gaan ontbijten en neem tegenwoordig een smoothie met heel veel groente en fruit. Dit is niet alleen lekker en gezond het is nog voedzaam ook! Verschillende smoothie recepten zal ik gaan delen op onze nieuwe blog Familie Over De Kook (www.familieoverdekook.nl). Verder ben ik niet heel anders gaan eten. Ik ben geen zoetekauw en snoep dus niet veel. Ik ben wel gek op burgers, patat en andere vette dingen, maar hier wil ik gewoon van kunnen blijven genieten! Jammer van dat hele kleine vetrandje en dan maar geen super strakke sixpack. Mijn drank gebruik is wel veranderd. Ik ben door de blog en barbershop altijd in de verleiding van bier, wijn en whisky. Ik dronk dit dus ook heel erg veel. Nu niet meer?? Ja en Nee! Ik wil natuurlijk gewoon kunnen genieten van mijn drankjes maar wel in mindere maten. 4 glazen alcohol per dag is best wel veel! Toch gingen die er met gemak in. Ik had niet door hoeveel ik zo tussen neus en lippen door liet glippen. Verder dronk ik zoals heel veel mensen denk ik veeeeel te weinig water op een dag. Dit ben ik ook gaan aanpakken! Ik drink nu echt zo’n 2 a 3 liter water per dag en dit heeft een enorme invloed op je lijf. Ik liep in het begin echt de hele dag naar de wc, echter na een paar weken is dit heel veel minder geworden.

Conclusie na 10 maanden sporten en op je lijf letten

Mijn leven en lijf zijn best veranderd, die conclusie kan ik wel trekken! Tja, sporten is natuurlijk niet helemaal zonder gevaar en ik heb dus ook wat blessures moeten overwinnen. Nu ik ben gaan survivallen is het aantal blauwe plekken op mijn lijf behoorlijk. Toch zijn dit geen dingen die mij nog kunnen stoppen. Ik ga zeker door met sporten. De druk op mijn lijf om dat overtollige vet kwijt te raken is er wel van af. Ik heb niet heel veel vet meer en ben heel tevreden met mijn lijf zoals dat is. Mocht ik wat kwijt raken in de tussentijd….dan is dit een bonus. Kan jij het ook?? Ja echt wel!! Als ik het kan kan jij het ook. Ga zoeken naar een sport die echt goed bij je past, dit is heel belangrijk. De sportschool is echt niet heilig hoor! Begin rustig en klein en bouw het langzaam op naar meer. Voor het eten en drinken is het precies andersom! Ga rustig van meer naar minder. Het hoeft echt niet allemaal 100 % gezond te zijn. Let op de hoeveelheden! Je kan echt makkelijk met wat minder eten hoor. Het belangrijkste is gaan drinken en dan water wel te verstaan!! Vind je water niet lekker of wordt je er flauw van?? Dat kan eigelijk niet. Gewoon rustig de hoeveelheid opvoeren. Het is gewoon een kwestie van wennen. Zet een fles water in de koelkast zodat je lekker fris water tot je beschikking heb. Zeker in de koelkast altijd water beschikbaar houden, dit pak je dan makkelijker. Anders is de verleiding om wat anders te pakken snel erg groot. Ik ben geen specialist maar je mag alles hebben zolang je het maar met mate doet. Geloof mij dat bij 90% van de mensen de hoeveelheid van het eten echt met minimaal met een kwart naar beneden kan. De hoeveelheid water met minimaal een kwart omhoog en verder gewoon lekker genieten van je leven….dan komt het wel goed!

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer