MuziekMuziek

Welkom in de wereld van Martin Scorsese. EYE museum verteld jouw alles wat jij van Martin Scorsese wil weten.

Film en series recensies / review

Wie is er niet bekend met regisseur Martin Scorsese?? Wie zijn naam niet kent, is vast en zeker bekend met zijn films. Martin Scorsese is o.a. bekend van The Wolf of Wall Street, The Departed, Casino, Gangs of New York en Taxi Driver. Deze opsomming is gelijk een deel van mijn lijstje met films die ik super vind. Ik weet zeker dat verschillende films gemaakt door Martin Scorsese ook bij jou in zo’n lijstje zullen staan. Ben jij nog niet helemaal overtuigd of ik gelijk heb of wil jij eens in de wereld van Martin Scorsese duiken, ga dan naar het EYE Museum in Amsterdam.

Martin Scorsese in het EYE Museum

Het EYE in Amsterdam heeft een te gekke samenwerking met Martin Scorsese, waarin zij hem hebben gevraagd naar wat hem heeft geïnspireerd. Deze vraag werd door hem heel serieus genomen en een prachtige collectie aan films laat zijn bijzondere blik op cinema zien. Van de Amerikaanse film Noir en Europese klassiekers tot Japanse meesterwerken en wereldcinema uit landen als Cuba en de Filippijnen. De selectie laat zien welke films en regisseurs hem als filmmaker hebben geïnspireerd en onderstreept de gedeelde missie van EYE en de Film Foundation: om films te behouden, te restaureren en te vertonen op groot doek. Het merendeel van de Film Foundation-restauraties is voor het eerst in Nederland te zien, waaronder Marlon Brando’s cultwestern One Eyed Jacks (4K- restauratie) en de aanstekelijke Marokkaanse muziekdocumentaire Trances (El hal). Scorsese koos uit de EYE-collectie een aantal lang niet vertoonde klassiekers van door hem geliefde regisseurs als Michael Powell (I Know Where I’m Going), Roberto Rossellini (Paisà) en de Chinese regisseur Tian Zhuangzhuang (The Blue Kite).

De films van Martin Scorsese

EYE vertoont alle 24 speelfilms van Scorsese en een selectie van zijn belangrijkste documentaires en korte films op het grote doek. De films worden merendeels op originele 35mm-prints vertoond, afkomstig uit de collectie van EYE en van Nederlandse distributeurs. Digitale restauraties van The Last Waltz (1978), The King of Comedy (1982, 4K) en The Age of Innocence (1993, 4K) zijn exclusief bij EYE te zien. Vanaf 6 juli zijn drie van zijn bekendste films in digitale restauraties opnieuw te zien in EYE en de landelijke bioscopen: Taxi Driver (1976, 4K), Raging Bull (1980) en Goodfellas (1990, 4K).

Martin Scorsese – The Exhibition

De tentoonstelling zal zijn van 25 mei t/m 3 september 2017. Meer info over deze tentoonstelling is te vinden op: eyefilm.nl/scorsese.  De tentoonstelling is te zien in: EYE Filmmuseum IJpromenade 1 Amsterdam. Ik zal de komende maand nog meer aandacht geven op B4men aan deze bijzondere tentoonstelling. Tevens mag ik jullie blij maken met iets super tofs…daar later meer over!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer