MuziekMuziek

B4men.nl review: Braun Cooltec CT4S.

cool

Alweer een maand aan het scheren met de Braun Cooltec CT4S. Tijd dus voor een Review!!

Dat ik een fan ben van de Braun scheerapparaten word door deze Cooltec echt onderstreept. Natuurlijk moest ik even drie keer kijken “een scheerapparaat met een koelelement”!!! Ik had geen idee wat ik hier van moest vinden. Wat moet je met een koelelement in een scheerapparaat? Allereerst maar kijken of het echt werkt. Na het opladen gelijk maar eens proberen of het echt wel koud  wordt. En wat schetst mijn verbazing het wordt echt koud, maar dan ook echt koud!! Als je een vinger op het element legt voel hoe koud hij wordt. Ik leg straks uit wat ik er van vind met scheren.

brauncool2Eerst even naar het scheerapparaat zelf. Het model lijkt erg op de Braun 5 serie, Dat is gelijk een goed en slecht punt. De 5 serie vind ik geweldig!! Ik vind dit apparaat net zo goed. Hij is krachtig en ligt geweldig in de hand. Maar wat ik dan weer erg jammer vind is dat het apparaat net een heel klein beetje anders is dan de Braun 5 serie, waardoor hij niet in het oplaad/schoonmaak station past. Dus wanneer je een 5 serie hebt en je zou willen overstappen dan moet je ook een nieuw station erbij kopen. Dat vind ik een gemiste kans!

Dan weer terug naar deze Braun Cooltec CT4S. Zoals gezegd een erg prettig scheerapparaat. Werkt dit koelelement en helpt het irritatie voorkomen? Mijn antwoord daarop is volmondig  JA! Ik heb het als zeer prettig ervaren. Wennen is het wel, het gevoel van wat je gewend bent is nu helemaal anders. Het geeft wel een fris gevoel! Braun heeft gedacht dat als je geen warmte van het apparaat of van de wrijving van het apparaat op de huid er dus minder irritatie zou zijn. Het scheren van mijn neklijn in mijn hals is altijd een gevoelig klusje, het geeft altijd roodheid en irritatie. Met de Cooltec helemaal geen last van, zelfs met het scheren zonder eerst te douchen! Het koelelement doet dus echt zijn werk.brauncool1

Conclusie: Deze Braun doet wat hij beloofd en is dus een echte aanrader! Minpuntjes heeft hij ook, hij past zoals gezegd niet op de andere stations en met € 179.- niet echt heel goedkoop (hij is het wel waard).

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer