MuziekMuziek

Rebel kuif maken

korte herenkapsels

Een van de trends komend najaar is de disconnected haircut! Met dit kapsel kun je eigenlijk alle kanten op…je kan het stylen zoals de beroemde Feyenoord speler Pelle, maar je kan er ook een kuif van maken die rommelig is of juist een hele stoere rockabilly kuif.

Een rebel kuif maken

Vandaag leg ik jullie uit hoe je een rommelige kuif maakt….Echt dit is zo simpel en zo klaar dat iedereen dit zelf kan maken thuis! Het belangrijkste is zoals altijd de basis….laat dus een goed model door je kapper/barbier knippen.

Bij een disconnected haircut zijn de zijkanten zeer kort en de bovenkant is lang. Als je je haar gewassen hebt breng dan een beetje mousse  in je haar aan en föhn je haar alle kanten op…het moet flink overeind staan!!

Smeer een klein beetje  *molding clay op je gehele hand en breng dit met bewegende handen aan door je gehele kuif…het is belangrijk dat je dit vooral omhoog en naar achteren aanbrengt, je wilt tenslotte een kuif krijgen. Als je kuif naar je zin zit breng dan een klein beetje molding clay aan op de zijkanten van je haar om dit strak naar beneden te krijgen. Gebruik niet teveel molding clay, je wilt tenslotte een warrig stoer kapsel en geen vette kop!

* molding clay: modderachtige modelleerklei….om een warrige en nonchalante look met een dreadachtige textuur te creëren.

een rebel kuif maken

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer