Ford Transit Custom MR-ST dubbele cabine mee op vakantie

Ford Transit MR-ST review

Ford Transit Custom MR-ST dubbele cabine. Dit artikel zal een beetje gek voelen misschien. Aan de ene kant is dit artikel namelijk een review voor de Ford Transit Custom MR-ST dubbele cabine en aan de andere kant ons verhaal van onze eerste kampeervakantie als gezin. De vakantie was namelijk de aanleiding om überhaupt de Ford te rijden. Ik zou als gezin niet heel snel voor een bedrijfsauto gekozen hebben om te gebruiken als gezinsauto. Tja, voor een vakantie super handig maar kan deze Ford ons overtuigen om dit toch ook als serieuze optie te laten zijn voor een “groot” gezin.

Ford Transit Custom MR-ST dubbele cabine mee op vakantie?!?!

Hoe komen wij dan als gezin bij deze Transit Custom om mee te nemen op vakantie? Dat is een kort en lang verhaal in één. Wij hebben een enorm rot jaar achter de rug en tot een paar weken geleden leek het nog niet allemaal klaar te zijn. Toen wij opeens te horen kregen dat het toch allemaal “goed” bleek te zijn. Een hele diepe zucht van verlichting en een enorm gevoel van het “toe zijn” aan vakantie maakte zich meester van ons. We wilde in deze tijd niet gaan vliegen of in een groot hotel gaan zitten. Daarom besloten wij te gaan kamperen. Whahahaha wij kamperen!!!

Na een lange avond zoeken door heel Nederland voor een campingplekje, hebben we een plek geboekt op een geweldige camping in Frankrijk. Die was binnen! Twee weken later zouden wij gaan kamperen. Verder hadden we nog niets. Geen tent, geen spullen en geen geschikte auto, dakkoffer of aanhangwagen. Het is dus weer typisch ons om het op deze manier te doen, we heten niet voor niets Familie over de Kook!

Bijna alles geregeld: alleen wat doen we met die berg spullen?

Een paar dagen voordat we zouden vertrekken, leek bijna alles geregeld. Alleen hoe gaan we al die spullen mee krijgen? Deze vraag werd mij steeds vaker door Marie Louise (met bepaalde blik en ondertoon) gesteld. Ik ben erg optimistisch ingesteld maar ook ik begon wel wat te twijfelen. Beaudine onze oudste dochter, zou een vriendinnetje meenemen dus dat betekende dat ik met vier vrouwen en alle spullen in onze Citroën naar Frankrijk had moeten rijden. Had misschien wel gelukt maar helemaal comfortabel voelde het niet.

Dus heb ik mijn contacten in de autowereld aan het werk gezet 🙂 Ze zeggen niet voor niets, het gaat er niet om wat je kent maar wie je kent! Dat bleek niet meer dan de waarheid! Na een dag kreeg ik het verlossende woord. Wij mochten op vakantie met een hele dikke, ultra stoere en unieke Ford Transit Custom MR-ST dubbele cabine. Holly shit, ik was als een kind zo blij!! Marie Louise was wel iets minder blij……die zag haar geest als dwalen. Ze rijdt sinds vier jaar weer comfortabel in een auto en nu moet ze in een bus gaan rijden. Zou dat wel gaan lukken?

10 rijden in de Ford Transit Custom MR-ST

Vanaf het eerste moment dat ik in de Ford gestapt was was ik happy. Ik roep het al mijn hele leven…. ik houd van groot en hoog rijden. Dit is dus voor mij ultiem. Daarnaast is dit natuurlijk niet zomaar een bestelwagen maar gewoon bijna een hele dikke luxe wagen. De zit, de ruimte en wegligging gaven ons direct het vertrouwen dat we hier wel mee naar Frankrijk zouden kunnen rijden. Zelfs Marie Louise zag de rit in één klap wel zitten. Zelf rijden was nog wel een ding maar naast mij….dat ging wel goed komen.

Thuis aangekomen en kijkend naar alle kampeerspullen viel het ons meteen op. Wauw, dit gaat makkelijk passen. De briljante reactie van de vrouwen in het gezin….. ooooo maar dan kan er nog veel meer mee! Dus alsnog bepakt en bezakt gingen wij om 04.00 uur op weg naar de Vendeé in Frankrijk. Na een kleine aanpassing via een app konden we het geluid van de Ford aanpassen. Huh? Ja, echt waar! Deze MR-ST versie heeft een booster in de auto hangen waarmee je het geluid van de bus kan bepalen. Er komt namelijk een heel dik gebulder onder de auto vandaan, alsof je in een hele dikke Ford Mustang rijd. Super tof maar niet 10 uur lang. Super handig dus dat je dit zelf heel makkelijk kan aanpassen.

We krijgen respect zelfs in Parijs!

Na een paar uur tuffen met de Transit Custom krijg ik steeds meer lol en plezier in het rijden. Het zelfvertrouwen groeit met iedere kilometer. Natuurlijk moet je even wennen. Geen achteruitkijkspiegel, je zit is totaal anders en je hoort nieuw geluiden. Na 5 uur rijden doemt het meest gevreesde stukje autoweg voor veel vakantiegangers op….. De Periferique van Parijs. Een gekkenhuis van mafkezen (Parijzenaren) op scooters en achter het stuur. Ik ga er eens goed voor zitten en begeef mij met veel zelfvertrouwen en moed in dit spektakel. Heerlijk wat deze Ford Transit Custom MR-ST voor een respect afdwingt. Ik had nooit gedacht dat een Parijzenaar in een barrel vol deuken zich zou laten sturen voor een keurige nette man achter het stuur van een Nederlandse Ford (whahaha alleen die Nederlandse Ford is waarheid). Toch gingen we door het verkeer als een warm mes in de boter.

Klapstuk was een korte file in een tunnel waarbij we de ene duim naar de andere duim kregen (ja het waren echt duimpjes!!). Een stel jonge gasten in een Franse bus naast ons, zaten vol bewondering te kijken. Ik kon het natuurlijk niet laten om dan maar voor de 100% score te gaan. Snel de app openen en het volume van de booster op vol gezet. Ik ben bang dat het nog nagalmt in de tunnels daar. Er kwam een oorverdovend gebulder bij iedere keer dat ik op het gas trapte. Die gasten naast ons gingen helemaal stuk!! GEWELDIG!! Na een paar keer trappen viel mij nog een ander geluid op. Vier vrouwen in de auto die aan het smeken waren om het geluid nu echt iets zachter te zetten. PAP, Doe effe normaal joh!! Whaha ik was weer heel even dat jongetje van 20 wat net zijn rijbewijs had gehaald. De volgende 5 uur rijden waren heel relaxt en zonder oponthoud.

Ford Transit Custom MR-ST dubbele cabine Review

De reis is dus bijzonder geweest. Maar wat vinden wij als gezin nu van deze bedrijfsauto en zou dit misschien wel onze gezinsauto kunnen worden? We rijden privé en zakelijk onze Citroën C4 Picasso. Een erg fijne auto die wij echt helemaal niet sexy vinden maar wel erg comfortabel is. Wij hebben nog nooit een auto teruggebracht en daarna spijt gehad van onze eigen auto. Tot nu!

De Ford Transit Custom heeft ons enorm verrast en wij zijn gewoon keihard verliefd geworden op deze wagen. Het rijden, het zitten en de ruimte die je tot je beschikking hebt, hebben ons zo verbaast dat we echt van de auto zijn gaan houden. Ook is een bedrijfsauto echt geen bestelbus meer zonder enige vorm van luxe. Nee, er zit gewoon alles op en aan. Heerlijke stoelen met verwarming, navigatie en Apple CarPlay…. het is een kleine scala aan opties die de Ford heel comfortabel maken. Voor de kids zijn er genoeg punten waar je stroom kan pakken voor de opladers van de mobieltjes. Het meest ultieme blijft gewoon het hoog zitten. Overzicht over de weg maakt je koning van de weg.

En Marie Louise dan?

Marie Louise was het moeilijkst te overtuigen! Toch werd zij milder en milder met iedere kilometer die we reden. Wij zouden op vrijdag de Ford terug brengen maar toen we te horen kregen dat dit werd uitgesteld tot maandag was ik super blij! Ik had de Ford Transit Custom nog een weekend onder mijn kont! Dat had ik gedacht, Marie Louise heeft het stuur van de auto niet meer afgestaan en zij was helemaal weg van de auto. De maandag van inleveren hebben wij een offerte laten maken van een Ford Transit Custom sport uitvoering. Oké, we schrokken van de prijs maar liefde maakt blind. We gaan zeker onderzoeken welke mogelijkheden er voor ons zijn. Er zou binnen een jaar dus zomaar eens een hele mooi Ford voor onze deur kunnen staan. Conclusie van dit hele verhaal….die Ford Transit Custom is een briljante wagen!

Ford Transit MR-ST review
vakantie Frankrijk camping Le Pin Parasol

Wij hebben echt een top vakantie gehad!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer