MuziekMuziek

Auchentoshan American Oak, heerlijke whisky.

Ik kreeg pas een mailtje of ik een proefpakket wilde ontvangen van de American Oak van Auchentoshan……..tja nu hoef je dat nooit aan mij te vragen hoor, stuur maar op!! Maar wat moet je verwachten van een proefpakket…..een klein flesje whisky had ik verwacht. Staat er dit geweldige pakket op mij te wachten.

 

DSC03375
Auchentoshan American Oak – B4men.nl

Auchentoshan American Oak

Ikzelf ben een liefhebber van de oak whisky’s, het geeft een mooie diepe smaak aan de whisky. Amerikaans eiken geeft ook nog eens die zoete tonen van vanille en kokos waar ik helemaal weg van ben. Dus op voorhand staat deze Auchentoshan met 5-0 voor hahaha. Maar voordat ik hem ga proeven, laat ik eerst maar eens wat vertellen over Auchentoshan.

 

auchentoshan-logo-1024x428

Auchentoshan

Auchentoshan hoe spreek je het eigenlijk uit…..zo dus < och’n’tosh’n >wanneer mensen het merk niet kennen zullen ze denken dat het Japans is hahaha. Het is echter Keltisch voor ‘hoek van het veld’. Auchentoshan is sinds  1823 gevestigd in Glasgow. Auchentoshan is de enige Schotse single malt die drie keer wordt gedistilleert. Dit zorgt voor de zachte en zuivere smaak van de whisky. Ikzelf ben echt een liefhebber van de whisky’s van Auchentoshan en dat zit hem echt in die zachtheid maar wel een goede diepe smaak.

DSC03377
Auchentoshan American Oak – B4men.nl

Auchentoshan American Oak geproeft

Auchentoshan gebruikt voor deze single malt ‘first fill’ Amerikaanse Eiken vaten, zij geven de zoete tonen aan de ‘new spirit’ . Deze ‘new spirit’ is de sterkste met 81% alc. van allemaal, dit komt door het drie keer distilleren. Door het rijpen op de ‘first fill’ vaten en door deze fruitige ‘new spirit’ krijg je een zachte complexe smaak van vanille, kokos en het frisse van citroen.

 

Proefnotities Auchentoshan American Oak:

Kleur: Mooi goudgeel

Neus: In de neus is hij fris en jong met de citroen die echt opvalt. Bij de tweede en derde neus komen de ondertonen van het eiken mooi naar voren samen met het zoete van het vanille.

Smaak: Zacht, romig en fris dat is het eerste wat opvalt wanneer hij in de mond is. Hierna komt er meer sensatie in de mond en is hij speels. De smaken van perzik en grapefruit vallen mij op.

Afdronk: De afdronk is bijzonder,natuurlijk vallen de tonen op die horen bij het Amerikaans eiken zoals vanille en kokos. Zeker wanneer hij al iets langer uit de mond is (moet je niet te lang doen hoor hahaha) is hij fris in de mond en komen de smaken naar voren van jong hout en jong gras.

DSC03371
Auchentoshan American Oak – B4men.nl

Kortom deze Auchentoshan American Oak zal voortaan standaard in de kast staan…..wat een topper!! Zeker wanneer je de prijs hoort….met een vraagprijs van rond de  €35.- is dit een van de lekkerste whisky’s uit deze prijsklasse.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
3 comments
  • mooi stukje… word na het lezen ervan al meteen nieuwsgierig, en dat om 08:45uur haha

  • Leuke quote van je:

    “Auchentoshan hoe spreek je het eigenlijk uit…..zo dus wanneer mensen het merk niet kennen zullen ze denken dat het Japans is hahaha. ”

    Helemaal leuk als je bedenkt dat Auchentoshan al sinds 1994 eigendom is van het Japanse bedrijf Suntory.

  • Jaaaa hallo..ik lees je ber nu pas nov 2016…ik kreeg ausjentosjen (fonetisch ned) door van mn collega om eens te proeven…il zoeken ..gall n gall jah..korting week net afgelopen. Ik wil proeven hé..beleven..dus niet een hele fles..kom ik dit ber tegen ..mooien prijs enz. Vraag..weet je nog zo’n aanbieding voor mij of nog beter proeverij in de buurt hier zeeland.

Written by Jan Willem Huffmeijer