MuziekMuziek

Panasonic ER-GB52 S Baard en haar trimmer: Review

Panasonic ER-GB52 S baard en haar trimmer. Het is alweer een tijdje geleden dat ik ben gevraagd ben om een trimmer te reviewen. Iets wat ik wel heel tof vind om te doen. Het past immers heel erg goed bij mijn vak als barbier. Ik heb heel erg vaak trimmers in mijn handen en kan jullie dus een goede en eerlijke mening geven. De keer werd ik gevraagd door Coolblue om een Panasonic baardtrimmer te reviewen. Nog niet eerder heb ik een Panasonic gereviewd op de blog, dus ik ben benieuwd.

Baard en Body trimmer van Coolblue

Panasonic ER-GB52 S Baard en Haar trimmer

Deze trimmer is zo wel voor je baard maar ook te gebruiken voor je haar…..je lichaamshaar! Deze trimmer is geschikt voor het trimmen van een strak baard(je) en voor het onderhouden van je lichaamshaar. Enorm pluspunt is dat je de Panasonic ER-GB52 S kan gebruiken onder de douche. Zeker voor het bijwerken van je lichaamshaar is dit een groot voordeel. Zo zit niet heel je badkamer onder de haren maar spoel je alles gelijk weg. Ook het schoonmaken na het trimmen kan dus gewoon onder de kraan. Voor het trimmen van je baard gebruik je een ander opzetstukje dan voor het trimmen van je lichaam. Tijd om hem te gaan gebruiken

De Panasonic ER-GB52 Uit de verpakking
Baard en body trimmer van Panasonic

Het gebruik van de Panasonic ER-GB52 S op baard en haar

Iets wat mij direct verbaasde was het gewicht van de trimmer. Hij is super licht en ligt daardoor erg prettig in de hand. Hij is erg slank, iets waar ik heel even aan moest wennen. Ondanks zijn slankheid en gewicht voelt hij niet kwetsbaar aan. Er steken geen kwetsbare of scherpe delen uit en de bediening is simpel en solide. Twee dingen die ik even moest doorhebben waren het opladen en het wisselen van het opzetstukje. Voor beide handelingen moet je gewoon trekken en duwen. Dit voelt een beetje tegennatuurlijk maar naar een paar keer doen, voelt ook dit vertrouwd. De trimmer heeft verschillende lengtes en gaat van 0,5mm (zonder kapje) tot 10mm (1cm). Let hier op wanneer je een grote baard hebt en deze wilt bijwerken. De maximale lengte van je baard zal dus 1cm zijn. Uiteraard kan je ook zonder kapje werken zoals ik doe in het filmpje. Hiervoor heb je alleen wel een vaste hand nodig.

trimmer uit de doos
trimmer in de hand

Je lichaamshaar trimmen met de Panasonic ER-GB52 S

Wanneer je het zwarte kapje op de Panasonic ER-GB52 S zet kan je de trimmer gebruiken voor je lichaam. Door de ronde vormen van de kop is hij erg veilig te gebruiken. Geen last van krassen of scheerwondjes. Ik scheer het liefst onder de douche, omdat ik zo direct alle haren kan wegspoelen. Ook voor mijn huid is dat erg prettig en die reageert beter op nat trimmen. De trimmer is te gebruiken op alle lichaamsharen, oksels, borst, rug, been en schaamhaar. Kortom, lekker douchen en van top tot teen scheren met de Panasonic ER-GB52 S.

vooraanzicht van de body trimmer
zijaanzicht van de baardtrimmer

De Panasonic ER-GB52 S Gereviewd door B4men

Ik ben enthousiast geworden van de Panasonic ER-GB52 S. Het is een fijne trimmer die zowel op een kortere baard als op het lichaam prima te gebruiken is. Hij is stil en makkelijk in het gebruik. De prijs viel mij ook erg mee. Bij Coolblue op de site vind je de actuele prijs maar hij is zeker voor de dubbele functie, niet duur. Tip: wanneer je de trimmer onder de douche gebruikt is het belangrijk om hem regelmatig een drupje olie te geven. Anders kan de scheerkop warm worden of gaan trekken. Dus wanneer je klaar bent even een drupje olie en dan wegzetten.

Snijkop van de Panasonic baardtrimmer
twee verschillen de opzetstukken

Zo gebruik ik de Panasonic ER-GB52 video

Advertisement
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer