MuziekMuziek

1731 Fine and Rare Rum de XO Collectie

Deze keer ga ik jullie wat vertellen over de 1731 Fine and Rare Rum. Ik ben op gegroeid met cognac en later ben ik mijn gaan verdiepen in whisky. Voor rum heb ik eigenlijk nooit zoveel interesse gehad. Totdat ik op mijn blog steeds vaker werd gevraagd werd te schrijven over rum. Ik ben rum dus steeds meer gaan drinken en heb daardoor de drank meer en meer leren kennen. Het is een stoere en rauwe drank met een heftige geschiedenis.

1731 Fine and Rare Rum bestaat uit een collectie van 6 rums

1731 Fine and Rare Rum

1731 is een nieuw merk rum in Nederland. Dit maakt het dus extra speciaal om hem aan jullie voor te mogen stellen. 1731 dat lijkt wel een jaartal….en dat is het ook. In 1731 besloot de Britse Royal Navy de zeemannen onder andere te betalen doormiddel van een halve pint rum. Super tof en het geeft aan hoe belangrijk deze drank in de geschiedenis is geweest. 1731 Fine and Rare Rum bestaat uit een collectie van 6 rums, die ik in 2 verschillende artikelen aan jullie wil voorstellen. Voor vandaag staat de 1731 Fine and Rare XO Collectie voor jullie klaar.

1731 XO Collectie

1731 XO Collectie

De 1731 British West Indies Blend: is een blend in een kleine oplage, die de drie eilanden Trinidad, Barbados en Jamaica en de smaken samenbrengt: de smaak van jonge, traditioneel gedistilleerde Pot Still rums uit Jamaica, op eikenhout gerijpte Column Still rums en wat zwaardere Pot Still rums uit Barbados en prachtig gerijpte Column Still rums uit Trinidad. Deze Extra Old (XO) combinatie brengt rums van verschillende leeftijden samen tot een blend met een uniek karakter. De rums in de British West Indies Blend zijn 0 tot 8 jaar oud.

 • Kleur: licht goud
 • Neus: fris en romig. Geuren van citrus en ananas worden gevolgd door de romige smaak van spijs en karamel
 • Smaak: Zoet en scherp. Smaken van fruit en kokos
 • Afdronk: Niet heel lang.
 • Prijs: € 39,50

De 1731 Spanish Caribbean Blend: is een 100% Column Still rum. De blend combineert een 5-jarige Cubaanse rum met een tot 8 jaar oude rum uit de Dominicaanse Republiek wat alle smaken van de Spaanse Caribische eilanden vertegenwoordigd. Deze Extra Old (XO) combinatie brengt rums van verschillende leeftijden samen tot een blend met een uniek karakter. De rums in de Spanish Caribbean Blend zijn 3 tot 8 jaar oud.

 • Kleur: Goud
 • Neus: Licht en bloemig.
 • Smaak: Frisse smaak van munt. Verdere diepere smaken van eiken
 • Afdronk: In de lange afdronk zit een lekker tinteltje wat hem wat speelzigheid.
 • Prijs: € 39,50

De 1731 Central America Blend: combineert drie prachtige, traditioneel gedistilleerde Column Still rums uit Midden-Amerika. De zeer karaktervolle blend bevat een 4- jarige rum uit Guatemala, 6 jaar oude rum uit Panama en een bijzondere 2-jarige rum uit Belize. Deze Extra Old (XO) combinatie brengt rums van verschillende leeftijden samen tot een blend met een uniek karakter. De rums in de Central America Blend zijn 2 tot 6 jaar oud.

 • Kleur: Goud
 • Neus: houtig en kruidig, ook tonen van fruit en vanille
 • Smaak: Tikkeltje scherp en fruit van frambozen en bessen.
 • Afdronk: niet heel lang maar wel droog en een iets wat wrang.
 • Prijs: € 39,50

Binnenkort zal ik op de blog ook de andere 3 mooie rums van 1731 Fine and Rare op de blog reviewen. Zo krijg je een mooi beeld van dit merk en wat ze voor lekkers naar jouw smaak in huis hebben. Geniet ervan!

*Nog geen 18 dan geen alcohol!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer