MuziekMuziek

Asobu Cold Brew koffie review en win-actie

Ik test deze keer een koffiezet apparaat maar dan wel één die weer net even anders is. Asobu Cold Brew is een apparaat waarmee je koude en warme koffie kan zetten. Ik ga in deze review dieper in op de koude variant van de koffie. De cold brew coffee zo als we deze hippe koffie nu noemen is met een enorme opmars bezig. Maar waarom zou je jouw lekkere warme bakkie gaan inruilen voor een koude cold brew koffie?

Cold brew coffee, waarom koude koffie zetten?

De koude koffie is echt niet zo nieuw als het lijkt! Het bestaat al honderden jaren, het is alleen echt wel steeds hipper aan het worden. Waar deze manier van koffiezetten vandaan komt is niet helemaal bekend. Je vind het terug zowel in Zuid Amerika als in Indonesië. Maar waarom zou je nu cold brew coffee drinken? Omdat het beter is dan je denkt.

 • Het is beter voor je tanden. Doordat de cold brew minder zuur is dan warme koffie is het beter voor je tanden.
 • Het is beter voor het milieu. Je gebruikt alleen maar koud water dus er komt geen elektriciteit aan te pas.
 • De smaak is complexer. Cold brew is zoeter en minder zuur. Door warm water komen er meer zuren en bitters naar voren. Dit is bij cold brew niet het geval en komen er dus andere smaken in je koffie.
 • Cold brew is een koffieconcentraat. Dit betekend dat je vrij bent om ermee te doen wat je wilt. Je kan het drinken puur, met ijs, met melk of zelfs opwarmen. Laat je fantasie maar de vrije loop.
 • Het is sterker en bevat meer cafeïne. Ben jij een cafeïnejunkie en kan je niet wakker worden zonder? Dan is dit “goedje” de oplossing.

Asobu Cold Brew koffiemaker review

Toen ik de Asobu Cold Brew koffiemaker binnenkreeg wist ik even niet wat ik precies moest doen. Daarom heb ik hem eerlijk gezegd eerst in een hoekje stof laten vangen. Tot ik even op YouTube keek hoe ik hem moest gebruiken…..Super simpel!! Gewoon gemalen koffie in het filter schappen water eroverheen gieten en klaar. Nu moet hij 12 tot 24 uur trekken. Cold brew koffie heeft wat meer tijd nodig omdat koud water minder snel de smaakstoffen van de koffie opneemt. Wanneer je na 12 tot 24 uur de knop indrukt van je Asobu Cold Brew, dan loopt je zwarte goedje zo de thermoskan in. Whahaha dat ik dat niet doorhad in het begin. Het apparaat is dus echt heel erg handig. Daarnaast heeft hij ook een hip design en misstaat hij niet in onze keuken. Een mooie toevoeging dus en jij kan er ook één winnen maar dat vertel ik straks.

Cold brew koffie is GEEN ijskoffie!

Dit moest ik wel even duidelijk maken. Cold Brew coffee is geen ijskoffie!! IJskoffie maak je met warme koffie die terug gekoeld wordt. Cold brew koffie maak je met koffie die niet verwarmd is geweest. Dit geeft echt een andere smaakbeleving. Dus neem een glas Cold Brew koffie en doe hier wat melk of slagroom in en wat ijsblokjes, nu heb je een lekkere ijskoffie met Cold Brew koffie en proef hoe lekker dit is.

Win Actie: win 1 van de 3 Asobu Cold Brew koffie makers.

Ik snap dat je na dit verhaal zelf trek heb gekregen om thuis je eigen Cold Brew koffie te maken. Doe mee met onze win-actie en misschien win jij 1 van de 3 Asobu koffie makers. Dit moet je ervoor doen:

Facebook actie:

 • Like B4men op Facebook
 • Like het bericht van de Asobu
 • Tag iemand waarmee jij graag een kopje koffie zou willen drinken
 • Vertel tevens in de comments hoe jij je koffie het liefste drinkt

Instagram actie:

 • Volg B4men op Instagram
 • Like het bericht van de Asobu
 • Tag iemand waarmee jij graag een kopje koffie zou willen drinken
 • Vertel tevens in de comments hoe jij je koffie het liefste drinkt

De winnaars van de Asobu Cold Brew koffie makers worden op zondag 20 januari bekend gemaakt en zij krijgen bericht voor de verdere afhandeling.

De Winnaars zijn bekend:

Winnaars Facebook

 1. Marielle Snoek
 2. Robin Rosseboom

Winnaar Instagram

 1. Confessions Of A Whisky Freak

Ik zal verder contact met jullie opnemen over de verdere afhandelingen.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer