MuziekMuziek

Zonnebrillen trends 2014

Zonnebrillen Trends zomer 2014

Een goede zonnebril is echt een Musthave, niet alleen zomers maar het hele jaar door. Ook in zonnbrillen heb je trends, brillen die je het meeste in het modebeeld gaat zien.

Ik laat jullie vandaag de zonnebrillen trends zien voor zomer 2014!!!

 

The Aviator:

In 1936 kreeg Bausch & Lomb(oprichters van het merk Ray-Ban) het verzoek van de Amerikaanse luchtmacht om een zonnebril te ontwerpen voor piloten. Kenmerkend voor deze bril is de oogkas vullende vorm, waardoor je ogen goed beschermd zijn tegen de zon. Het montuur is licht, dun en zeer comfortabel.

Leuk weetje: De naam Ray-Ban is afgeleid van Engelse woorden straal en uitbannen. ‘Ray’ staat voor straal en ‘Ban’staat voor uitbannen…ofwel licht uitbannen…grappig hé.

 

Aviator zonnebril

 

aviator zonnebril

 

The Wayfarer:

Ook weer een heel bekend model van Ray-Ban…en nee dit is geen gesponsord artikel hahaha. Natuurlijk heeft niet alleen Ray-Ban dit model in zijn collectie, veel modehuizen maken gebruik van dit model en bij de drogisterijen zie je dit model ook veel in de collectie. De zonnebril is ontworpen door Ray-Ban in 1956 en was tot de jaren 60 zeer populair. Echter daarna verdween dit model uit het modebeeld, sinds de jaren 2000 is dit model echter weer helemaal hip en happening!

 

 

Wayfarer zonnebril

 

Wayfarer zonnebril

 

Kleur:

Je zag het vorig jaar al een klein beetje in het straatbeeld, de gekleurde glazen. In de sportbrillen zag je dit eigenijk al wat langer, maar nu dus ook in de modieuze brillen, zoals een piloten bril of een wayfarer.

gekleurde glazen

 

 

gekleurde glazen, verkrijgbaar in diverse modellen

 

Ronde vormen:

Hier moet je van houden, brillen met een rond montuur. Bij mij is het geen gezicht…dit is een montuur die echt bij je moet passen.

rond montuur

 

rond montuur

 

Retro:

Dit vind ik dan wel weer heel erg leuk. Het jaren 50′ gevoel komt hier heel goed naar voren. Bij de retro bril monturen wordt veel gebruik gemaakt van van kunststof gecombineerd met staal…hierdoor is de bril netjes en tevens stoer…ideale combinatie!

Retro montuur

 

retro montuur
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer