MuziekMuziek

Zonnebril met polariserende glazen…Say What?????

Het mooie weer is alweer een paar dagen flink op gang..oké oké de komende dagen wordt het alweer wat minder, maar dat mag de pret niet drukken. Massaal worden de zonnebrillen weer uit de kast getrokken. Ik moet zeggen dat ik die van mij het hele jaar door draag, maar dat komt omdat ik heel gevoelige ogen heb….bij het kleinste zonnestraaltje begin ik al te traanogen door het licht(nee niet van emotie hahaha).

DSC01193
mijn ray ban zonnebril

Nu is het zo dat het eigenlijk heel goed is om het hele jaar door een zonnebril te dragen(nee niet dag en nacht, maar als de zon schijnt) Niet alle zonnebrillen hebben een beschermende functie, maar gelukkig de meeste wel…ook die goedkope zonnebrillen die je bij een drogist of kledingwinkel koopt. Natuurlijk zit er wel degelijk verschil tussen een duurdere zonnebril en zo’n goedkope. Bij allebei zijn de glazen namelijk vaak wel uitgerust met een uv-filter…let hier wel op, want het is dus niet altijd zo. Het grootste verschil is dat een duurdere zonnebril vaak polariserende glazen heeft en zo’n goedkope zonnebril niet. Nu hoor ik je denken….ja leuk, maar wat zijn dan polariserende glazen????

polariserende glazen

Polariserende glazen hebben een polarisatiefilter in het glas die lichtstralen stabiliseren. Dit willen zeggen dat hinderlijke schittering weggenomen wordt, die vaak veroorzaakt worden door zonlicht die op  een reflecterende ondergrond valt zoals glas of water. Er zijn diverse merken die werken met polariserende glazen, denk aan Ray-Ban, Persol, Porsche Design en nog vele anderen. Vraag je opticien hiernaar, deze kan je altijd een passend advies geven.

Nieuwsgierig geworden naar het verschil tussen normale glazen en polariserende glazen…check dan dit filmpje van Ray-Ban!!!

 

Zijn er ook nadelen aan dit soort glazen???  Dan moet ik hierop antwoorden Ja! Een nadeel van polariserende glazen is dat LCD- schermen minder goed zijn af te lezen,omdat deze ook een polarisatiefilter bevatten. Hierdoor worden er vaak zwarte vlekken waargenomen of zelfs helemaal een zwart scherm. Ik vind dit zelf niet heel hinderlijk en voor mij wegen de voordelen dan ook zeker op tegen het nadeel. Een tip voor als je veel leest in de zon….neem dan een zonnebril zonder polarisatiefilter, maar wel met een goede uv-filter en gebruik deze bril dan alleen voor het lezen in de zon en gebruik verder een zonnebril MET polariserende glazen.

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer