MuziekMuziek

Houten gadgets; terug naar de esthetiek van gisteren, met de technologie van vandaag!

Terwijl de technologie zich blijft doorontwikkelen, groeit de heimwee van verschillende ontwerpers naar de traditionele en eenvoudigere vormen van technologische ontwerpen. Deze ontwikkeling zien we ook in toenemende mate terug bij consumenten, die steeds meer terug willen naar de esthetiek van gisteren, zonder het opofferen van de technologische voordelen van vandaag. Dé manier om het beste van beide werelden te combineren is door het aanschaffen van houtgemaakte (elektronische) gadgets. Of het nu voor de ecologische persoon is, die de voorkeur geeft aan houten producten boven niet-biologisch afbreekbaar plastic, of voor pure klassieke mensen die gecharmeerd zijn door de tijdloosheid die houten gadgets meegeven, de houten vormen zijn zowel visueel opvallend als praktisch. Voorbeelden te over van prachtige, klassieke houten gadgets. Bij deze geven we je de mooiste!

Houten telefoonhoesjes

Tegenwoordig is vrijwel iedereen in Nederland in bezit van een smartphone en bij een smartphone hoort in de meeste gevallen een hoesje. Voor de één ter bescherming van de dure telefoon, voor de ander ter verfraaiing of gewoon ter afwisseling. Telefoonhoesjes zijn net als de huidige technologie in toenemende mate te verkrijgen, bij zowel een speciaalzaak als in de plaatselijke supermarkt. De hoesjes zijn echter in bijna alle gevallen van plastic en dus absoluut niet milieuvriendelijk. Houten telefoonhoesjes zijn daarom een opvallende nieuwe trend op het gebied van telefoonhoesjes. Niet alleen omdat ze duurzaam zijn, maar ook omdat ze extra stijl toevoegen aan jouw smartphone. Als je de keuze hebt tussen een niet-biologisch afbreekbaar stuk plastic of een prachtig handgemaakte en milieuvriendelijk telefoonhoesje van walnoten hout is de keuze makkelijk genoeg toch?

plaatje 1

plaatje 2

plaatje 3

 

Houten zonnebrillen

Hout op je hoofd… het is te bizar voor woorden, maar een geweldige ervaring. Houten zonnebrillen hebben wij deze zomer al erg veel gezien op de straat. Ook hier geldt het milieuvriendelijke voordeel ten opzichte van plastic zonnebrillen – of deze nu van het alom bekende merk Rayban of van de op vakantie, voor een koopje, gekochte handelaar op straat zijn – het blijft niet afbreekbaar en dus niet milieuvriendelijk materiaal. De perfecte pasvorm door meebuigende veren, het lichtgewicht en de unieke houtnerven van elke individuele zonnebril maken deze houten exemplaren absoluut tot één van de mooiste producten van deze zomer.

plaatje 4

plaatje 5

Actor Williams poses during a photocall at the 51st Monte Carlo television festival in Monaco

 

Houten muziek

Ook de muziek ontwikkelt zich steeds meer. Nieuwe muziekstijlen worden geïntroduceerd en steeds minder vaak horen we de bekende chansons uit de vroegere jaren. Wat is er nou mooier dan deze platen op een platenspeler af te spelen? Vrijwel niets, maar houten speakers komen absoluut in de buurt. Eco-vriendelijke houten muziek klinkt dan ook echt als muziek in de oren. Door de combinatie van technologie en klassieke schoonheid, zorgen houten boxjes voor een prachtige uitstraling van je woonkamer. Een absolute stijltoevoeging aan je modieuze interieur.

plaatje 7

plaatje 8

plaatje 9

 

Houten gadgets zijn een slimme combinatie van technologie en natuur, misschien wel de slimste van de afgelopen tijd. Er is een schril contrast tussen de door de mens mogelijk gemaakte technologieën en het natuurlijke gevoel dat geassocieerd wordt met hout. Dat geeft deze gadgets hun aantrekkingskracht. Geniet je graag van de natuur, maar blijf je tegelijkertijd graag in contact met de wereld om je heen? Dan zorgen deze houten producten voor de perfecte balans. De verschillende houten (elektronische) gadgets zijn namelijk functionele en milieuvriendelijke alternatieven voor de koude en harde technologieën van de huidige maatschappij!

plaatje 10

plaatje 11

plaatje 12

 

Geschreven door Sander Wijdemans van www.woodiful.nl

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer