MuziekMuziek

ZELFS PUBERS RIJDEN GRAAG MEE IN PAPA’S NISSAN CROSSOVER.

Jarenlang heb ik rondgelopen met het idee dat Nissan een wat suffige auto was. Ik moet er wel bij vermelden dat ik weinig tot geen verstand van auto’s heb. Een auto is voor mij een handig middel om mij van A naar B te brengen.

Autorijden zelf vind ik wel heel leuk en een rit in een goede auto kan mij niet lang genoeg duren. Ik ga dus liever met de auto naar Portugal of Finland dan met het vliegtuig. Natuurlijk rijd ik wel graag in een “nette” en comfortabele auto die er ook nog aardig uitziet.

Maak kennis met Nissan

Pas geleden tijdens een persreis maakte ik kennis met de drie nieuwe crossovers van Nissan en die hebben mij een totaal ander beeld van Nissan gegeven en hebben mij voorgoed genezen van mijn vooroordeel.

Voor B4men was ik op uitnodiging van Nissan Nederland in Genève en Megève (wintersportplaats in de Franse Alpen) voor de Europese introductie van de nieuwe Nissan Juke, Nissan Qashqai en Nissan X-Trail. Na de ontvangst op het vliegveld van Genève ben ik met maatje Willem in de Juke NISMO RS via een prachtige route naar Megève gereden.

Natuurlijk valt er over smaak niet te twisten en het uiterlijk van de Juke roept tegengestelde reacties op. Maar een “grijze muis” is het zeker niet en ik moet zeggen dat ik hem door zijn rijeigenschappen steeds leuker ging vinden. Onze Juke was uitgerust met prachtige Recaro kuipstoelen wat het toch al sportieve uiterlijk en uitrusting extra glans en stoerheid gaf.

Het rijden in de Juke was zeker heel sportief. Hij heeft een heerlijk pittige motor die direct reageert op de commando’s die je hem geeft. De wegligging is perfect en zelfs met een aardige snelheid in de Alpen stuurt hij feilloos de bochten in en uit zonder ook maar de geringste neiging om uit te breken.

De Juke is eigenlijk een perfecte gezins-sportwagen want hij heeft ook lekker veel ruimte voor de spullen die je mee wilt nemen. Met deze auto mag je zelfs je puberdochter/zoon zichtbaar naar een schoolfeestje brengen of ophalen zonder dat zij zich schamen.

_DLS0548 _DLS0539-1

De Nissan Crossover range

Op het vliegveldje van Megève wat voor de presentatie was omgebouwd tot Nissancircuit hebben Willem en ik de Juke omgewisseld voor de Nissan X-Trail. Dit is een echte SUV-wagon met heel veel luxe en gemak en een mooie uitstraling. Het is een ideale auto voor lange afstanden met je caravan. De X-Trail kan en mag 1800 kg. trekken, dus ideaal voor trektochten door Europa met je sleurhut. En je

hoeft niet bang te zijn dat je vóór de grens al wordt aangehouden omdat je caravan te zwaar is voor je auto. Sterker nog: je kan met een gerust hart extra veel aardappelen mee op vakantie nemen. De X-Trail trekt je perfect door het Mont Blanc-massief of welk gebergte dan ook.

De auto is heel ruim met een geweldig lekker zit- en rijcomfort. Ook vanwege zijn rijcapaciteiten en massieve wegligging is de X-Trail tevens ideaal om paardentrailers te trekken. De auto is heel stabiel zelfs als er een onrustig paard in de trailer staat te trappelen.

 

De nissan Qashqai steelt mijn hart

De volgende dag kregen Willem en ik de nieuwe Nissan Qashqai crossover mee op een prachtige tocht door de Alpen die ons via Annecy weer richting Genève bracht. Deze auto heeft echt mijn hart gestolen. Wat een souplesse heeft deze heerlijke auto. Hij stuurt heel direct en soepel, heeft een geweldig zitcomfort en rijdt als een zonnetje. De Qashqai kan elke berg aan en tijdens steile afdalingen remt hij zowel krachtig als gelijkmatig zodat je niet tegen de voorruit aan knalt. Ik had heel graag met deze auto naar huis willen rijden in plaats van met het vliegtuig. Kortom het waren prachtige dagen met hele verrassende auto’s.

_DLS0521

Laat ik je nog één advies geven; ben je je aan het oriënteren over de aanschaf van een nieuwe auto en je wilt veel tijd, gekibbel thuis en slapeloze nachten besparen? Ga dan gelijk naar de Nissan dealer en ga met het hele gezin een proefrit maken in de nieuwe crossovers.

Succes!!

Jos Huffmeijer voor www.b4men.nl.

Nog wat prijzen van de Nissan Crosovers:

Nissan Juke koop je al vanaf: € 17.990,-

Nissan Qashqai vanaf: € 24.150,-

Nissan X-Trail vanaf: € 28.250,-

Deze prijzen zijn inclusief BPM en BTW.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
  • Met de auto’s die Nissan momenteel aanbiedt spelen ze steeds beter in op de wensen van de huidige markt. Ook met hun reclame campagnes presenteren ze zich op een goede manier, kijk bijvoorbeeld naar “Anticipate the unexpected” van de Nissan Note. Zo profileren ze met de nieuwe auto op een speelse manier die mensen aan het denken zet.

Written by Jan Willem Huffmeijer