MuziekMuziek

Zelfgemaakte Chinese Tomatensoep (de lekkerste ooit!!!)

Vandaag heb ik voor jullie de allerlekkerste Chinese Tomatensoep die je ooit zal eten.(echt waar) Normaal gesproken hou ik niet zo van de tomatensoep van de chinees, ik vind hem te chemisch en veeeeeeeeel te zoet. Deze tomatensoep is echter precies goed, niet te zoet en niet te tomaterig.(is geen nederlandswoord, maar je snapt mss wel wat ik bedoel) Het voordeel van dit recept is ook dat je hem naar smaak een invulling kan geven, wil je hem iets pittiger, dan voeg je iets meer sambal toe, wil je er groenten in…ook prima. Ik zou zeggen ga ermee aan de slag!!

Dit recept is goed voor een grote soeppan en ik eet er met mijn gezin altijd 2 dagen van…maar geloof me, dat is geen straf. Voor nog veel meer heerlijke recepten neem dan een kijkje op onze foodblog Familie over de Kook.

(invriezen kan niet, want dan wordt de soep heel klonterig)

Wat heb je nodig

1 liter water

1 liter tomatensap

2 kipfilets

2 groentebouillonblokjes

2 rode uien, heel fijngesneden

klein blikje tomatenpuree

2 teentjes knoflook, heel fijngesneden

6 el suiker

4 el ketjap

2 el azijn

1 tl sambal

1 tl gemberpoeder

1 tl citroengras

2 el maizena

Hoe maak je het klaar

-Maak een soort dressing van de azijn, ketjap, suiker, sambal, gemberpoeder en citroengras en laat dit eventjes intrekken.

– Bak de ui op middelhoog vuur, tot deze glazig is.

– Voeg de kipfilets toe en bak aan beide kanten aan.

– Voeg de tomatenpuree en knoflook toe en bak ongeveer 1 minuut mee.

– Voeg 1 liter water toe samen met de bouillonblokjes en laat het geheel voor 1 uur zachtjes koken.

– Haal de kipfilets uit de pan en trek met een vork de kipfilets in kleine stukjes.

– Voeg 1 liter tomatensap toe en breng aan de kook.

– Voeg nu de “dressing” toe en roer goed door.

– Voeg nu de geplukte kipfilet toe.

– Doe 2 eetlepels maizena in een klein kopje met koud water en voeg dit aan de soep toe…hierdoor zal de soep dikker worden.(ik vind hem vrij dik altijd lekker, dus soms doe ik een dubbele dosis maizena.

 

Tip om te drinken bij de soep: De rode Casa Conforto Chianti 2011 van La Vialla klik hier!!!

DSC03094
Fattoria La Vialla Casa Conforto Chianti Superiore 2011

Ik zeg: mànmàn chi (eet smakelijk)

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
Written by Jan Willem Huffmeijer