MuziekMuziek

Zelfgemaakte BBQ SAUS!!!

zelf bbq saus maken

Kijk hier houd ik nu van….Echte BBQ saus! Geen ranzig namaakgoedje uit een flesje, maar echte smaakvolle BBQ saus. Zelfs als je niet van BBQ saus houdt, dan vind je deze wel lekker echt waar!

Dit recept is bij bijna alles lekker maar de komende week komen er nog 2 gerechten online en  als je dan de drie recepten bij elkaar klaarmaakt mmmmm…dat is echt hemel op aarde.

Maar goed vandaag dus het eerste recept…tevens de belangrijkste de HOMEMADE BBQ SAUS.

Wat heb je hiervoor nodig???

-250 gram gezeefde tomaten

-1 gesnipperd uitje

-2 eetlepels basterdsuiker..het liefst de lichtbruine variant

-2 eetlepels appelciderazijn

-2 eetlepels worcestersaus

-1 eetlepel mosterd

-1 theelepel paprikapoeder( gebruik gerookte paprikapoeder als je die hebt, deze geeft nl echt een bbq smaak en geur)

-1 theelepel knoflookpoeder

-peper/zout

-chilipoeder

Hoe maak je het???

*Fruit het uitje aan in een dikke pan.

*Voeg de kruiden en basterdsuiker toe en bak kort mee.

*Voeg de appelciderazijn en worcestersaus en de tomaten toe en breng aan de kook.

*Als het kookt, draai dan het vuur laag en laat ongeveer 15-30 minuten pruttelen.( het moet een stevige saus worden, dus tussendoor goed kijken voor de juiste dikte)

*Laat het afkoelen en giet het over in een weckpot en laat het 1 nacht in de koelkast staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken.

 

zelf bbq saus maken
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
9 comments
  • Je kan dit helaas niet langer bewaren dan 4 dagen, dit komt omdat er geen conserveringsmiddelen in zitten. Maar dit is zo lekker …komt wel op hoor!!! Zeker als je hem gebruikt bij het laatste recept wat deze week online komt.

  • Ik ben je BBQ-saus aan het maken, het staat nu te pruttelen, net even m’n vinger er ingedoopt, het smaakt echt verrukkelijk… lekker vanavond bij m’n zelfgemaakte hamburger en zelfgemaakte patatten… 🙂

  • Fijn te horen dat je hem lekker vindt. Nog een paar dagen en dan komt er een ontzettend lekker recept op de site te staan waar je deze BBQ saus voor nodig hebt en die zooooo lekker is!!! Dus nog eventjes geduld hahaha

  • Ben heel benieuwd naar de volgende recepten, hopelijk is m’n BBQ-saus dan nog goed, anders moet ik weer nieuwe maken… de helft is vanavond opgegaan bi jhet avondeten, iedereen vond m heerlijk.

Written by Jan Willem Huffmeijer