Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Jameson Irish Whiskey

JMSN-logo

Jameson Irish whiskey

Jameson daar maak je toch de Irish koffie mee??? Laat ik voorop stellen dat je met Jameson een geweldige Irish koffie op tafel zet, maar Jameson heeft nog zoveel meer te bieden. Ik zeg heel eerlijk dat ik van Jameson tot nu toe ook geen andere whiskey had gedronken dan de “gewone” Irish Whiskey. Tijd dus om het merk eens verder te ontdekken.

1780 John Jameson legde in Bowstreet Distillery te Dublin de basis voor de meest favoriete whiskey van Ierland. De whiskey van Jameson wordt drie maal gedistilleerd wat zorgt voor een zachte en toegankelijke smaak. Ook wordt het gemoute gerst op een gesloten vuur zonder turf gedroogd, hierdoor ontbreekt een rokerig karakter. Jameson distilleert zowel pure pot still whiskey als grain whiskey wat jameson nog zachter maakt en het vriendelijke karakter van de Ierse whiskey’s echt naam geeft.

 

Jameson Select Reserve

jameson

Jameson Select Reserve

Deze bijzonder lekkere whiskey is het resultaat van een geweldige blend, hele mooie single malt en een deel zoete en door Jameson nooit eerder gebruikte graanwhiskey. Deze graanwhiskey is heel bijzonder en word maar eens in de drie jaar in kleine hoeveelheid door Jameson gedistilleerd. De whiskey’s rijpen op gebrande bourbonvaten en sherryvaten wat ze samen een bijna luxe karakter geeft. Het branden van de bourbonvaten gaat ook op specifieke wijze, deze manier van branden is ontwikkeld door Jameson Master Cooper, Ger Buckley. Lekkere trek gekregen?? Ik wel….snel proeven maar.

Zo smaakt  de Jameson Select Reserve

De neus: Het valt mij gelijk op hoe zacht hij al in de neus is, wat hem niet minder vol maakt hoor. Vooral zoete tonen komen mij neus binnen, geuren als toffee en rijp fruit als abrikoos.

De smaak: Wow, vol en romig. Hij legt een olielaagje op tong en lippen wat voor een romig karakter zorgt. De smaak zelf is zoet met veel vanille, maar ook het fruitige van de neus is hij niet kwijt met wat tonen van kokos.

De Afdronk: Van deze whiskey mag je lang na genieten, door het olielaagje geeft hij lang en veel smaak af. In de afdronk komen ook het hout en kruidige goed naar voren.

reserve-select

Jameson Select Reserve

Kortom: Deze Jameson heeft mij echt verbaasd en nieuwsgierig gemaakt naar wat Jameson mij nog meer te bieden heeft. Voor de meeste van mijn lezers is de whiskey ook nog een ontdekkingstocht en met een advies verkoopprijs van €34.95 mag deze in die tocht zeker niet ontbreken.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.