Jameson Select Reserve, zachtaardig lekker!!

Jameson Irish Whiskey. Jameson daar maak je toch de Irish koffie mee??? Laat ik voorop stellen dat je met Jameson een geweldige Irish koffie op tafel zet, maar Jameson heeft nog zoveel meer te bieden.

Ik zeg heel eerlijk dat ik van Jameson tot nu toe ook geen andere whiskey had gedronken dan de “gewone” Irish Whiskey. Tijd dus om het merk eens verder te ontdekken.

1780 John Jameson legde in Bowstreet Distillery te Dublin de basis voor de meest favoriete whiskey van Ierland. De whiskey van Jameson wordt drie maal gedistilleerd wat zorgt voor een zachte en toegankelijke smaak. Ook wordt het gemoute gerst op een gesloten vuur zonder turf gedroogd, hierdoor ontbreekt een rokerig karakter. Jameson distilleert zowel pure pot still whiskey als grain whiskey wat jameson nog zachter maakt en het vriendelijke karakter van de Ierse whiskey’s echt naam geeft.

Jameson Select Reserve

Deze bijzonder lekkere whiskey is het resultaat van een geweldige blend, hele mooie single malt en een deel zoete en door Jameson nooit eerder gebruikte graanwhiskey. Deze graanwhiskey is heel bijzonder en word maar eens in de drie jaar in kleine hoeveelheid door Jameson gedistilleerd.

De whiskey’s rijpen op gebrande bourbonvaten en sherryvaten wat ze samen een bijna luxe karakter geeft. Het branden van de bourbonvaten gaat ook op specifieke wijze, deze manier van branden is ontwikkeld door Jameson Master Cooper, Ger Buckley. Lekkere trek gekregen?? Ik wel….snel proeven maar.

Zo smaakt  de Jameson Select Reserve

De neus: Het valt mij gelijk op hoe zacht hij al in de neus is, wat hem niet minder vol maakt hoor. Vooral zoete tonen komen mij neus binnen, geuren als toffee en rijp fruit als abrikoos.

De smaak: Wow, vol en romig. Hij legt een olielaagje op tong en lippen wat voor een romig karakter zorgt. De smaak zelf is zoet met veel vanille, maar ook het fruitige van de neus is hij niet kwijt met wat tonen van kokos.

De Afdronk: Van deze whiskey mag je lang na genieten, door het olielaagje geeft hij lang en veel smaak af. In de afdronk komen ook het hout en kruidige goed naar voren.

Kortom: Deze Jameson heeft mij echt verbaasd en nieuwsgierig gemaakt naar wat Jameson mij nog meer te bieden heeft. Voor de meeste van mijn lezers is de whiskey ook nog een ontdekkingstocht en met een advies verkoopprijs van €34.95 mag deze in die tocht zeker niet ontbreken.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer