MuziekMuziek

Wat mogen we de komende weken in de bioscoop verwachten?

Film en series recensies / reviews

Het zonnige weer is er misschien niet naar maar films kunnen wat mij betreft ook op de warmere zomeravonden voor vermaak zorgen. Thuis, of in een (goed geventileerde) bioscoop. Alhoewel de grote toptitels vooral in het voor- en najaar worden geplaatst, draaien er ook de komende twee maanden nog genoeg films van formaat in de bioscoop. Ik zet ze in dit artikel voor het gemak even voor je op een rijtje.

Solo: A Star Wars Story: Smokkelaar Han Solo is alom bekend van zijn rol binnen de Star Wars franchise, maar krijgt nu ook een eigen podium. In de nieuwe spin-off duiken we in het verleden van Solo, met zijn harige vriend Chewbacca aan zijn zijde. Was het een schurk? Of juist een held? We gaan het meemaken: vanaf 23 mei draait deze film in de Nederlandse bioscopen.

Jurassic World: Fallen Kingdom: Steven Spielberg is nog lang niet klaar met zijn liefde voor de dinosaurus-actiethrillers. Deze keer is Spielberg uitvoerend producent en ligt de regie in handen van J.A. Bayona (The Impossible). Heerlijk popcornvermaak, typisch zo’n ‘deze moeten we in de bioscoop bekijken’ – gevalletje. Vanaf 7 juni mogen we de oeroude, gigantische wezens weer aanschouwen op het grote scherm.

Hereditary: Volgens sommigen wordt deze gezien als ‘de engstehorrorfilm ooit gemaakt’. Als fervent filmliefhebber heb ik dit al bij een aantal titels voorbij zien komen. Marketingtrucjes prik ik doorgaans doorheen, al moet ik bekennen dat ik alsnog erg benieuwd ben naar deze film. Het rustige leventje v

an de familie Graham wordt verscheurd door de beangstigende geest van grootmoeder lief. Bekende namen als Alex Wolff en Toni Collette maken hun intrede in deze film. Regel alvast een groepje horrorfans binnen je vriendenkring want vanaf 16 juni draait Hereditary in de bioscoop!

Redbad: Jawel, een film van Nederlandse bodem! Opgenomen op het altijd prachtige Ameland, maar ook Eindhoven heeft de eer gekregen als locatie te dienen voor de nabootsing van dit middeleeuwse waargebeurde verhaal. Evenals destijds, gaat deze film een waar ‘bloedbad’ worden. Met onder anderen Jonathan Banks (Breaking Bad), Loes Haverkort en Gijs Naber. Geregisseerd door Roel Reiné. Vanaf 28 juni te zien in de bioscoop

Sicario 2 Soldado: Wat was het eerste deel, Sicario, een heerlijke film! Er zijn genoeg films over drugskartels, maar de kant van de politie wordt minder vaak belicht. De drugsoorlog kent geen grenzen (behalve de Mexican Border), de Italiaanse regisseur Stefano Sollima neemt dan ook geen blad voor de mond. Ik ben er een groot voorstander van wanneer bepaalde scenario’s ook daadwerkelijk ongecensureerd verfilmd worden. Kun jij ook niet wachten tot onze politiehelden de drugsoorlog proberen terug te dringen? Vanaf 7 juli draait deze film in de bioscoop.

Honorable mention
Afgaand op mijn eigen interesse heb ik even een aantal titels uitgelicht. Uiteraard draaien er nog veel meer goede films de komende weken, zo ook Only The Brave. Toevallig heb ik deze film zelf eind vorig jaar al gezien en gaat Pathé de film nu opnieuw draaien. Het is echt een topfilm! Er zijn weinig films die daadwerkelijk op mijn gevoel inspelen, maar Only the Brave is daar zeker eentje van. Ik ben een sucker voor film plots waarin de hoofdrolspeler vanuit pure trash het naar een heldenrol weet te schoppen. Deze film draait dan ook om het bekende verhaal van de Australische ‘Firefighters’, tijdens de grootste bosbrand in Granite Mountain in 2013. Een dorre, droge bosrand wegkappen terwijl de vlammen om de oren vliegen tot gevolg. Veel mannelijker kan het wat mij betreft niet worden. Bekijk de trailer en begeef je vanaf 31 mei 2018 als de brandweer naar de bioscoop!

                                                                       ‘It’s not easy, sharing your man with the fire..’

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer