MuziekMuziek

‘Filmsterren onder de loep’ met o.a. Keanu Reeves en Gal Gadot

Film en series recensies / review

Inderdaad, bij ons geen afgezaagde ‘top 10 quarantaine films’, maar een iets andere insteek. Als filmliefhebber hoor ik vaak: ‘die ene kale acteur, hoe heet ‘ie ook alweer? Welke films speelde hij nou nog meer in?’. Zo heeft iedereen een aantal acteurs waar we graag naar kijken. Een aantal van deze populaire filmsterren inclusief film repertoire benoem ik in deze blogpost.

Keanu Reeves
De beste man heeft inmiddels al een hoop films op zijn naam staan, maar het begon voor hem allemaal toch wel met zijn hoofdrol als Neo in The Matrix (waar overigens binnenkort een deel 4 van komt). Deze trilogie is uit zijn jongere jaren, maar inmiddels heeft hij hele verschillende genres vervuld. Zo speelde hij een Samurai krijger in 47 Ronin, wat trouwens een aanrader is. Daarna is hij verschenen in thrillers als Knock Knock en inmiddels is Keanu alom bekend vanwege zijn John Wick reeks. Voor een aantal films heeft hij prijzen in de wacht gesleept, zoals voor (uiteraard) The Matrix, Speed en The Day the Earth Stood Still. Daarnaast staat hij bekend als een hele relaxte, rustige kerel en gaan er geruchten dat hij een aanzienlijk deel van zijn inkomsten aan het goede doel geeft. De gulle gever.
De films die ik van deze acteur aanraad zijn The Matrix Trilogie, 47 Ronin, Speed en natuurlijk de John Wick reeks.

Gal Gadot
Deze actrice is niet alleen prachtig om te zien, ze speelt ook in een hoop verschillende films. Zo heeft ze bijvoorbeeld een rol gespeeld in Home Alone 3 en A Good Woman. Inmiddels is ze terug te zien in verschillende superheldenfilms, zoals The Avengers en Iron Man 3. Ook neemt ze de rol van Black Widow op zich in het Marvel Comic Universe en draagt ze letterlijk de film in Wonder Woman. Los van de net genoemde superheldenfilms, ben ik van mening dat ze echt een geweldige rol speelt in de recente film JoJo Rabbit. Bij het zien van de trailer lijkt het op een kinderfilm, maar in werkelijkheid worden de nazi’s in 1945 en Hitler zelf zwaar op de hak genomen. Een hele scherpe en hilarische film waarin Gal Gadot de moeder van Jojo Rabbit speelt. Aanrader!

Robert Di Nero
De ware eindbaas der acteurs. Di Nero kreeg rond 1970 bekendheid en heeft inmiddels twee Oscars gewonnen. Zijn doorbraak begon met de film Bang the Drum Slowly (1973) en inmiddels heeft hij meerdere kaskrakers op zijn naam staan. Hij heeft gespeeld in films als The Godfather II (waar hij beste mannelijk bijrol heeft gewonnen), Taxi Driver en Goodfellas. De meer recente films van Robert Di Nero zijn Heist, The Joker (geen grote rol) en misschien wel de film met de meest verdeelde beoordelingen ooit: The Irishman.
Deze acteur heeft bijgedragen aan enorm veel films en ik moet eerlijk bekennen dat ik van vooral de wat oudere films lang niet alles gezien heb. Films die ik wel gezien heb en kan aanraden zijn Goodfellas, The Godfather II, The Joker en The Irishman (ja, ik ben een voorstander).

Tom Holland
Deze acteur is precies mijn leeftijd (22 jaar) en heeft al meer dan eens bewezen dat hij talent heeft voor acteren. Zijn repertoire is nog niet heel uitgebreid, maar er ligt nog een hoop in het verschiet voor deze jonge man. Tom Holland is in 2010 ongeveer met zijn carrière gestart, maar is pas echt bekend geworden dankzij zijn intrede in het MCU (Marvel Cinematic Universe). Hij vult de rol in van Spider-Man en is daardoor niet alleen te zien in de laatste twee Spider-Man films, maar ook in de Avengers: Infinity War en Endgame. Een mooie eigenschap aan deze beginnende acteur is dat hij heel flexibel en sportief is, waardoor hij een groot deel van de stunts als Spider-Man zelf probeert uit te voeren.
Over de films met Tom Holland die ik aan zou raden kan ik heel kort zijn. Kijk gewoon alle Marvel films, het liefst op chronologische volgorde. Veel plezier alvast!

Deze filmsterren zijn misschien redelijk voor de hand liggend, maar wie weet komen er in de toekomst nog soortgelijke posts met opkomende talenten om in de gaten te houden. Zoals altijd wil ik afsluiten met een filmtrailer. Deze keer de trailer van 47 Ronin met Keanu Reeves: 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer