Help! hoe kies je de juiste eetkamerstoelen?

Eetkamerstoelen voor in huis kiezen

Eetkamerstoelen kiezen is soms echt heel lastig. Ze zijn namelijk heel erg belangrijk voor de juiste uitstraling in je huis. Daarnaast moet je er vaak lang op zitten tijden het eten en borrelen. Niet alleen het uiterlijk maar ook het comfort is dus heel belangrijk. Ik heb bij mij thuis precies deze vraag moeten beantwoorden een paar weken geleden. Wij hadden nieuwe eetkamerstoelen nodig en gelukkig hebben wij die ook gevonden. Voor ons was naast de stijl en de kleur, ook het comfort enorm belangrijk.

Eetkamerstoelen

Welke eetkamerstoelen kies je uit

Een eetkamerstoel is een heel bepalend voor de uitstraling van je eetkamer of eethoek. Een stoel kan echt de sfeer maken en breken. Daarom kan het dus ook echt heel lastig zijn om de perfecte eetkamerstoel te vinden. Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet voor als Eetkamerstoelen online of offline gaat kopen. Stoer of klassiek? Met of zonder armleuning, het komt allemaal aan bod.

De juiste stoel bij de juiste tafel

Niet iedere stoel past bij iedere tafel. Let daar goed op wanneer je al een tafel hebt. Ook is het heel belangrijk goed de maten van je tafel te kennen. Hoe hoog is de tafel in het geheel. Het is belangrijk ook de hoogte van het blad mee te rekenen. Zo voorkom je dat je te laag of te hoog aan tafel zit. Let op de plek waar de poten van je tafel zitten. Niemand zit graag aan tafel met een tafelpoot tussen zijn benen. Ook met het aanschuiven van je stoelen is het handig hier op te letten.

Het onderstel van je eetkamerstoelen

Voor de uitstraling van je eetkamerstoelen is het onderstel van je stoel heel belangrijk. Dit heeft niet alleen een belangrijk puntje qua styling maar ook voor het gebruik. Op een zwaar onderstel met dikke poten zullen kinderen minder snel gaan wiebelen op de stoel. Ook zijn er onderstellen met wieltjes onder de stoel. Dit werkt soms heel prettig op een harde vloer maar op tapijt is het weer niet heel handig. Wat betreft de styling is het simpel. Hoe heftiger het onderstel, hoe robuuster en stoerder de uitstraling.

Het zitcomfort van je eetkamerstoelen

Er is niets zo vervelend als niet lekker zittende eetkamerstoelen. Je zit misschien niet iedere dag uren aan tafel maar het is wel zo prettig dat wanneer je wel een keer uitpakt, niet iedereen om het half uur even moet gaan staan vanwege een “houten kont”. Daarom is het heel belangrijk dat wanneer je de stoelen test in een winkel, je een stoel pakt die nog niet helemaal ingezeten is. Je schrikt anders wanneer je nieuwe stoelen binnenkomen en ze zitten knetter hard. Let op de juiste zithouding wanneer je een stoel gaat testen. Je moet ontspannen kunnen zitten. Je knieën moeten in een hoek van 90 graden staan. Ditzelfde geldt ook voor je onderarmen, die moeten ook in een hoek van 90 graden op tafel kunnen liggen.

Kijk verder dan je neus lang is

Het klinkt misschien een beetje overbodig maar het is ook belangrijk dat je eetkamerstoelen passen bij het hele interieur. Kijk dus niet alleen naar je eethoek qua styling maar naar de totale kamer waar ze komen te staan. Zo creëer je de perfecte plek en style om een hele avond te kunnen genieten.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer