MuziekMuziek

Wat doen schoenen voor je outfit. Fashion tip B4men

Schoenen! Het zijn voor mannen vaak een ondergeschoven kindje van je outfit. Waar vrouwen een kast vol met schoenen hebben, moeten mannen het doen met één en soms twee paar. Jammer, want schoenen kunnen echt heel veel voor je outfit beteken. Afgelopen week waren wij foto’s aan het maken voor de site met verschillende outfit’s. Ik was bezig met passen van kleding en accessoires, toen ik besefte dat de schoenen heel veel deden voor mijn outfit. Zo kwam ik ook op het idee om dit artikel te schrijven. De kleding van de outfits komen ook nog aan bod in andere artikelen. In dit geval ging het om kleding van Esprit maar ik wil wel benadrukken dat deze kleding niet gesponsord is….voordat hier misverstanden over ontstaan.

Schoenen moeten meer aandacht krijgen

Oké, ik heb voor een man echt wel een schoenentic! Ik kan oprecht zeggen dat ik (veel) meer schoenen heb dan Marie Louise. Het belang van goede schoenen is door mijn vak natuurlijk duidelijk. Als ik geen goede schoenen draag, dan resulteert dat vanzelf in rugklachten. In de barbershop draag ik dus schoenen die vooral comfortabel zijn en in het weekend draag ik schoenen die ik mooi vind. De schoen is dus voor mij erg belangrijk maar niet alleen voor mij! Ook voor je outfit en style zijn schoenen van groot belang. Iedere outfit kan worden onderstreept met de juiste schoenen. Ook kan de style van je outfit erg veranderen met het dragen van een ander soort schoenen. Daarom moeten wij meer aandacht hieraan besteden. Koop dus meer dan één paar en wissel eens af. Niet alleen je schoenen blijven zo mooier maar jij ook 😉

Wat doen schoenen voor je outfit

Ik was dus druk bezig met het passen en wisselen van mijn verschillende outfits, toen mij opviel wat schoenen deden voor mijn outfit. Ik heb hieronder een aantal outfits geplaatst maar dan met andere schoenen. Zo krijg je een mooie indruk van wat een verschillende schoenen kunnen doen voor dezelfde outfit. Binnenkort schrijf ik nog een leuk artikel over het onderhoud van je schoenen, hierdoor houd je de schoenen netjes en kunnen jullie echt gaan “shinen”.

modern nette look
Foto1: een moderne nette look.
Een nette casual uitstraling
Foto 2: is een nette casual look
Casual look met de kleding van esprit
Foto 3: een echte casual strand look…zo ga je natuurlijk niet naar kantoor! Marie Louise en de kinderen vinden deze slippers overigens ook echt vreselijk! Helaas voor hun lopen ze super lekker, dus draag ik ze momenteel erg veel.

Drie keer dezelfde outfit maar met 3 drie verschillende schoenen. Foto 1 en 2 zijn met de schoenen van Esprit en foto 3 is met slippers van The North Face. Iedere schoen straalt iets anders uit en geven de outfit een totaal andere look and feel.

Witte bootschoenen van esprit
Witte bootschoenen geven de look een nette maar casual uitstraling.
Nette schoenen van esprit
Nette schoenen met een knipoog. Deze schoenen kunnen door de witte zool onder vrijwel iedere outfit gedragen worden.
Casual outfit van esprit
Een toffe casual look maar deze outfit kan je ook prima dragen wanneer je op zondag naar je schoonouders gaat.
Toffe strand Ibiza look
Door de toevoeging van de slippers en een hoedje veranderd de outfit in een pure strand Ibiza look.
Zakelijke look
Een moderne zakelijke uitstraling. Hier komen de “nette”schoenen goed tot hun recht.
Een mooie casual look met bootschoenen en een trenchcoat
Door de witte bootschoenen veranderd de hele look meteen in een casual look.

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer