MuziekMuziek

Voorkom jeuk en bultjes na het scheren met deze tips

nat scheren voorkom jeuk en bultjes na het scheren

Je houdt er van of je vindt het helemaal niks: het laten staan van je baard. Veel mannen in Nederland zijn de trotse bezitter van een baard. Zij volgen met regelmaat de trends, zoals de baardentrends van 2020 die ook nog deels voor dit jaar gelden. Maar het hebben van een baard heeft ook een keerzijde: het hebben van jeuk en bultjes na het scheren. Een mooie baard moet immers wel goed worden bijgehouden. Hoe voorkom je dergelijke irritaties na het scheren? Hieronder lees je enkele tips voor een gladde huid na een scheerbeurt.

Zorg altijd voor een goed scheermes

Jeuk en bultjes voorkomen doe je door te scheren met een goed scheermes. Er is een enorm aanbod wanneer het gaat om scheermesjes – zoveel dat je soms door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer ziet. Wanneer je geen zin of tijd hebt om meerdere scheermesjes uit te proberen, kun je maar direct direct voor de beste gaan. Scheermesjes van Gillette Fusion zijn bijvoorbeeld enorm aan te raden wanneer je voor een zachte huid na het scheren wilt gaan. Door gebruik te maken van een vergelijker weet je precies waar je het meest voordelige assortiment van Gillette Fusion kunt vinden. Extra tip: koop altijd scheermesjes in voordeelverpakkingen, zodat je in verhouding minder betaalt per scheermesje. Op die manier scheer je niet alleen goed, maar ook nog eens goedkoop!

voorkom jeuk en bultjes na scheren

Nat scheren is beter voor je huid

Heb je eenmaal een kwalitatief scheermes gekocht? Dan is het goed om te weten dat je het beste nat kunt scheren om irritatie van de huid te voorkomen na scheren en ontharen. Deze tip is vooral handig voor mannen met ingegroeide baardharen. Nat scheren betekent dat je met scheermes en scheerschuim aan de slag gaat. Een van de grootste voordelen van nat scheren is dat je je baardharen net onder de oppervlakte van de huid afscheert. Dat voorkomt bultjes, jeuk en andere irritatie. Je kunt ook scheergel gebruiken om je baard te scheren, zoals een PH neutraal product. Producten met parfum of die niet PH neutraal zijn, zorgen vaak sowieso voor extra irritatie. Zolang je er in ieder geval voor zorgt dat je nat scheert, zul je zien dat je al veel minder last hebt van een geïrriteerde huid.

Kies altijd voor de juiste scheertechniek

Met de bovenstaande tips ben je er nog niet. Het is namelijk ook belangrijk om de juiste scheertechniek te gebruiken om een gladde huid te krijgen. De juiste scheertechniek is om altijd in de richting van de haargroei te scheren. Dat betekent bij baarden dus dat je beter naar beneden kan scheren dan naar boven – veel mannen doen dat juist precies andersom. Ook is het goed om te weten dat je hierbij de huid nooit strak moet trekken. Doe je dat wel dan komen de haartjes verder uit de huid, waarna ze na het loslaten van de huid volledig onder het huidoppervlakte verdwijnen. Ook dat kan irritatie veroorzaken, dus probeer dat te vermijden.

voorkom jeuk en bultjes na scheren
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer