MuziekMuziek

Verzorgd kapsel anno 2015, tips

Een verzorgd kapsel is zo ontzettend belangrijk en gelukkig beseffen steeds meer mannen dit. Je kan je dan nog zo goed aankleden, in een super toffe bolide rijden, als je kapsel niet goed zit, dan straal je niets uit! Verzorgd haar staat voor macht!

Voorheen kwam de man nauwelijks bij de kapper en als ze al bij de kapper kwamen, dan ging de man voor veilig. Standaard woorden in de zaak waren dan ook…”doe maar hetzelfde als de vorige keer”. Hoe anders is dat anno 2105. De man besteed weer wat aandacht en geld aan zichzelf..ze zetten zichzelf op de eerste plaats. En zeg nu eens eerlijk, als jij je goed voelt, dan doe je ook goed naar je omgeving(goed excuus toch!) De man durft ook weer voor verschillende soorten kapsels te gaan, ze zitten niet meer eeuwig vast aan hetzelfde kapsel. Natuurlijk staat het ene kapsel je beter dan het andere, maar als je niets probeert, dan weet je het ook niet.

Hoe verzorg je in 2015 je kapsel

1. Ga iedere 6 weken naar de kapper. Natuurlijk kan je niet iedere 6 weken van coupe wisselen, maar alleen al je contouren laten bijwerken staat al veel verzorgder. Bij sommige salons kan je tussentijds gratis je contouren bij laten werken…vraag je kapper

2. Een goede shampoo mag natuurlijk niet ontbreken, maar mannen een conditioner is echt niet alleen voor vrouwen hoor!!! Een conditioner hoef je heus niet iedere dag te gebruiken, maar 1x in de week zou je haar best op prijs stellen.

3. Maak gebruik van stylingsproducten en durf eens wat anders in je haar te gebruiken. Gebruik je altijd een gel, probeer dan eens een keertje een Wax en andersom. Er zijn diverse soorten haar styling producten verkrijgbaar. Er zijn producten die een glanzend effect geven of juist producten die een mat effect geven. Als je hiermee durft te variëren kan je met hetzelfde kapsel iedere dag een ander look creëren.

4. Pak eens wat vaker de föhn, want ook die kunnen door mannen gebruikt worden. Veel mannen vinden het maar onzin om een föhn te gebruiken en vinden dat echt een ‘onzin ding’ voor vrouwen. Nee fout, een föhn is juist super handig. Door je haar te föhnen, kan je je haar meteen in het juiste model brengen en is het dus veel makkelijker om je haar te stylen. Ik zou zeggen probeer het eens.

5. En last but not least, durf dus eens te veranderen. Ga in overleg met je kapper en kijk wat voor mogelijkheden er voor je zijn. Durf je niet je kapper zijn/haar gang te laten gaan, neem dan een paar plaatjes mee met wat jij leuk vind en de kapper kan daar inspiratie uit halen.

DSC08500
Mijn haar anno 2015, heel wat anders dan vorig jaar
Jan Willem Huffmeijer HR 002
Mijn kapsel vorig jaar. Zoals je ziet heb ik nu heel iets anders.
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer