De vakantie staat voor de deur. Column Pascal Meulenbelt

Over een aantal weken doen vele Nederlanders deze deur open en zullen zij met veel liefde deze vakantie hartelijk omarmen en groeten. Het ganze jaar kijken wij uit naar de twee/drie weken in het jaar waarin we denken tot rust te kunnen komen. Maar een vakantie is eigenlijk net als een vrouw. Als je eenmaal zit moet je direct weer wat doen. “Schaaattt, als je toch zit, kan je dan even de caravan/tent schoonmaken, de afwas doen, koken, de route voor morgen uitstippelen en koffie zetten? Dan lees ik verder mijn boek uit. Zijn we tegelijk klaar”. Natuurlijk doe jij dat, het is immers vakantie en tijdens de vakantie wil je niet tegen het zere been van je vrouw aan trappen, een tent of caravan is immers te klein en luidruchtig voor een ruzie.
Een vakantie is een aantal weken op je lip bijten en bij elkaar op de lip zitten (lees dit letterlijk en figuurlijk). En toch kijken we hier het hele jaar naar uit. En terecht! Ondanks dat het een zware test is voor alles waar je voor staat is een vakantie ook genieten. Wie heeft er op vakantie niet met zijn hand in het bikinibroekje van zijn vriendin gezeten in de zee? Of vergeten het lampje in de tent uit te doen terwijl jullie intiem aan het doen zijn. De meest spannende verhalen zijn doorgaans vakantieverhalen. Ga met je vrienden eens een avond bij elkaar zitten, dop een paar biertjes los en vertel de verhalen die je allemaal eens mee hebt gemaakt op vakantie. Het ene verhaal is nog wilder dan de ander, de ene locatie waar iemands seks heeft gehad is nog bizarrer dan de ander en het aantal keer is meer dan anders. Op vakantie kennen ze je toch niet, dat is volgens mij de gedachte die wij massaal hebben als we op vakantie gaan. Het maakt opeens niet meer uit hoe we erbij lopen, wat we aanhebben en of andere mensen ons zien/horen seks hebben. Alles kan en mag op vakantie. Een heerlijke gedachte, althans als je met zijn tweetjes op vakantie gaat.
Voor de papa’s en mama’s onder ons zal dit heel anders zijn. Hen vakantie staat in teken van de kleintjes. Want wanneer de kleintjes het leuk hebben, hebben papa en mama het ook leuk. Waarschijnlijk, mocht ik het geluk hebben ooit kinderen te krijgen, zal ik ook zo gaan denken maar tot dat moment erger ik mij scheel aan deze mensen. Oké, ik snap dat je het leuker hebt wanneer de ‘kids’ het leuk hebben en jezelf meer rust hebt. Maar kom op ouders, er is meer in het leven dan je kinderen. Ook jij hebt vakantie, ook jij moet bijkomen en ook jij moet het leuk hebben. Wat heb je eraan dat je een camping hebt uitgekozen waar je kinderen ultiem veel plezier hebben maar dat er niets meer te doen is vanaf het moment dat zij in bed liggen en jij eindelijk vakantie kunt vieren? Nee, ik bedoel maar… Het lijkt allemaal zo simpel, een aantal weken naar een plek om niets te doen en het leuk te hebben. Maar het is toch moeilijker dan je denkt. Dit zijn de enige weken waar je elke dag rekening moet houden met anderen en zelf meer moet ‘slikken’ dan anders. Dat hoeft niet altijd een slechte zaak te zijn voor sommigen maar dat terzijde. Mocht je na het lezen van deze column nog zin hebben in vakantie dan wens ik je heel veel plezier.
Mocht je een wilde verhaal kwijt willen dan zie ik deze erg graag tegemoet onder deze post. Deel de verhalen met ons!
pascal
Pascal Meulenbelt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron front foto: nietvervelen.nl

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Jan Willem Huffmeijer