Tweedehands private lease auto: dit moet je weten

tweedehands auto lease private

Zit je erover na te denken om een auto private te leasen? Steeds meer Nederlanders kiezen voor private lease: er rijden inmiddels meer dan 190.000 auto’s in Nederland volgens dit principe. De kans is groot dat je bij private lease automatisch aan het leasen van compleet nieuwe auto’s denkt. Heb je wel eens aan een tweedehandse private lease auto gedacht? De markt voor tweedehands private lease is inmiddels namelijk ook booming. Hier lees je er meer over – we hebben de voordelen en nadelen van tweedehands private lease voor je verzameld.

Voordelen tweedehands auto leasen

Wanneer je op zoek bent naar een lease auto kom je zowel aanbiedingen tegen voor nieuwe lease auto’s als tweedehands exemplaren. Wat hierbij vaak direct opvalt, is het prijsverschil tussen beide opties. Een tweedehands private lease auto is over het algemeen veel goedkoper dan exact dezelfde auto, maar dan nieuw. Naast dit grote voordeel zijn er nog veel meer voordelen te vinden aan tweedehands een auto leasen. Andere voordelen hiervan zijn onder andere:

  • Het aanbod van tweedehands auto’s die je kunt leasen wordt met het jaar groter. Dat betekent dat je als klant een ruimer aanbod hebt dan enkele jaren eerder en dat je niet vastzit aan een bepaald merk of bepaald model.
  • Bij veel tweedehands private lease auto’s kun je een kortere leaseperiode afsluiten dan bij nieuwe lease auto’s. Hierbij kun je denken aan een contract van bijvoorbeeld 12 of 18 maanden. Daarna kun je weer overstappen naar een nieuw lease contract.
  • Bij tweedehands lease auto’s kun je vaak allerlei extra opties scoren zonder dat je daar meer voor hoeft te betalen. Dat scheelt weer in de maandprijs.
  • Kies je voor tweedehands auto leasen dan kun je vaak direct wegrijden.

Nadelen tweedehands auto leasen

Dat klinkt goed, toch? De meeste mensen die voor tweedehands private lease gaan, doen dit voor de lage prijs. Toch is het goed om te weten dat private occasion (tweedehands) lease niet in alle gevallen goedkoper is. Soms ben je bijna net zoveel geld kwijt als wanneer je voor een nieuwe private lease auto zou gaan. Dat is een nadeel of in ieder geval een kritisch punt dat je nader moet onderzoeken. Ga daarom altijd eerst zelf op onderzoek uit en begin met het vergelijken van aanbiedingen op het gebied van private lease wanneer je voor de goedkoopste optie wilt gaan. Naast dit punt zijn er enkele andere nadelen van private auto leasen:

  • Hoewel het aanbod van tweedehands auto’s bij private lease steeds groter wordt, is het geheel nog niet heel uitgebreid. Dat kan betekenen dat een auto of model naar jouw wensen (nog) niet beschikbaar is voor private lease. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de nieuwe Jaguar dan is de kans klein dat je die kunt vinden in het aanbod tweedehands private lease.
  • Bij tweedehands auto’s is de kans groter dat er onderdelen sneller stuk gaan. Dat kan betekenen dat je met een private occasion lease vaker naar de garage moet bij onderhoud. 
  • Bij tweedehands auto’s heb je door het geringe aanbod vaak geen keuze in extra opties zoals kleur of model.

Kort samengevat zijn er meer voordelen dan nadelen te vinden aan tweedehands private lease; de nadelen zijn echter altijd goed om te onthouden zodat je een goede beslissing kunt maken.

tweedehands auto lease
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer