MuziekMuziek

Sextrends 2021: heeft corona invloed op onze sex?

sekstrends 2021

Sextrends 2021. Dat het afgelopen jaar een beetje raar is geweest is denk ik een understatement te noemen. Nu heeft corona en vooral de maatregelen daarvoor heel veel invloed op ons dagelijks leven gehad en op de manier waarop wij nu naar het leven kijken. Maar heeft corona en de maatregelen ook invloed op ons seksleven en op de eventuele nieuwe dingen die wij tussen de lakens uitproberen. Ik kan je alvast verklappen… ja! Dat heeft het en hoe! Er is op seksueel gebied heel veel gebeurt het afgelopen jaar, wat heel veel nieuwe trends heeft opgeleverd. Ik leg je graag wat “hoogtepuntjes” voor 2021 uit.

Sextrends 2021: dit heeft corona met ons seksleven gedaan

Afgelopen jaren ging het allemaal erg goed! Economische ging het ons voor de wind en er was op carrière gebied heel veel te behalen. Dat betekend heel veel werken en weinig tijd voor elkaar. Goede economische tijden zorgt ervoor dat we minder aandacht en tijd aan elkaar besteden. Tot vorig jaar de corona om de hoek kwam kijken en je met z’n allen thuis in lockdown kwam te zitten. In één klap zit je met elkaar opgescheept en was er tijd zat voor elkaar. Niet voor alle relaties pakte dit overigens goed uit maar aan de babyboom in december te zien, hebben ook heel veel stellen het er (flink) van genomen. Zoveel tijd voor elkaar betekend ook dat er snel wat sleur of verveling kan ontstaan. Om dat op te vangen zijn we massaal op zoek gegaan naar nieuwe ontdekkingen om zo ons seksleven spannend en creatief te houden. Termen als “pegging” en “BDSM” werden massaal gegoogled. Sommige termen stegen tot wel 250%. Dit zegt heel veel over de ontdekkingstocht die men online is gaan houden om het tussen de lakens een stukje spannender te houden.

Seksspeeltjes bedienbaar op afstand

Corona heeft niet voor iedereen gezorgd dat we meer bij elkaar waren. In veel gevallen zorgde corona ervoor dat van elkaar gescheiden werden. Er mocht geen bezoek meer komen en de avondklok maakt een romantisch avondje ook een stuk lastiger. Dit vraagt om een creatieve oplossing zoals bijvoorbeeld seksspeeltjes die je op afstand kan bedienen. Waar we dat eerst maar een beetje gek vonden, bleek dit nu een briljante oplossing. Je kan een hele avond lol hebben en elkaar stimuleren zonder dat je fysiek bij elkaar bent. Zo kan je een vibrator kopen die je op afstand kan bedienen met je telefoon. Ook speeltjes voor de man zijn tegenwoordig op afstand te bedienen. Elkaar plagen en stimuleren, het kan allemaal. De verkoop van deze speeltjes zijn door de lockdown enorm gestegen.

sekstrends 2021 speeltjes

Sextrends 2021: Het mag allemaal wat steviger, harder en langer

De afgelopen jaren heeft de daad een heel andere bedoeling gekregen. Jaren hebben we de daad uitgevoerd om kinderen te maken. In de jaren 60′ werd opeens de liefde bedreven en gevreeën omdat het lekker was. Dit was super spannend maar nog vooral gericht op penetratie en snel klaarkomen voor mannen. De afgelopen jaren zijn we op ontdekkingstocht gegaan en is er heel veel geëxperimenteerd. Het mocht allemaal was spannender worden en er werd volop geëxperimenteerd met standjes en wat speeltjes. Echter ruste hier nog wel veel taboe op. Nu zijn we dat allemaal wel gewend en wordt het tijd om er nog een schepje bovenop te doen. Het mag allemaal wat steviger, harder en langer. Vrouwen willen meer dan 3 à 4 minuten gepenetreerd worden, om daarna te zien hoe haar man naast haar voldaan in slaap valt. Nee, zij wilt ook aan haar trekken komen. Vrouwen zoeken op internet naar oefeningen om de bekkenbodem te trainen. Dit zorgt voor meer vocht, meer controle en zij kunnen daardoor makkelijker en intenser klaarkomen. Ook zie je een trend in het gebruik van de wand vibrator. Dit zijn geen vibrators die je op de wand plakt maar vibrators met een grotere kop die een groter gebied intenser en harder stimuleren. Ook SM is geen taboe meer. Veel stellen vinden het spannend om elkaar uit te dagen met rollenspellen, elkaar vastbinden en elkaar gecontroleerd pijnigen.

Muziek in de slaapkamer

Waar de televisie in de slaapkamer voor minder seks zorgt, is muziek juist een opkomende trend. Een nee dan bedoel ik geen Marvin Gaye…. dat kan echt niet meer. Probeer eens verschillende muziekstijlen uit. Zo heeft iedere stijl zijn eigen ritme en intensiteit. Tegenwoordig zijn er hele goede boxjes te koop die draagbaar zijn en te koppelen met je mobiel. Zo heb je een geweldig geluid ook in de slaapkamer. Tevens zijn er in de verschillende muziekapps genoeg stimulerende afspeel lijstjes te vinden die voor veel verrassingen kunnen zorgen. En schiet je vol in de lach, dan is dat ook prima! Humor in de slaapkamer werkt super ontspannend en neemt heel veel barrières weg. Samen lachen versterkt alles onder de lakens. Geniet van een geweldig 2021.

sekstrends 2021
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer