MuziekMuziek

Alles wat je moet weten over private lease

Heb je een mooie auto gezien, maar heb je niet genoeg spaargeld om hem te kopen? Dan kun jij voor jezelf als doel stellen dat je over een aantal jaar in de betreffende auto wilt rijden. Toch hoef je dit niet zo lang uit te stellen. Je kunt de betreffende auto namelijk ook leasen. Je betaalt in dat geval een maandelijks bedrag om in de auto te mogen rijden. Klinkt dit je als muziek in de oren? Hier lees je alles over private lease.

Wat is private lease?

Naast kopen en huren behoort een auto leasen prive tot de mogelijkheden. Wie voor private lease kiest, betaalt iedere maand een vastgesteld bedrag aan de maatschappij waarvan je de auto leaset. De kosten voor private lease heb je grotendeels zelf in de hand. Wanneer je voor een grote, luxe auto kiest, betaal je logischerwijs een hoger bedrag per maand dan voor een kleine auto.

Op het moment dat je voor private lease kiest, sluit je een contract af. Met de leasemaatschappij spreek je een looptijd af. Wil je een auto voor 36 maanden leasen? Dan betekent dit dat je 36 maanden lang hetzelfde bedrag overmaakt naar de leasemaatschappij. Denk niet dat je de auto stukje bij beetje afkoopt, want dat is niet het geval. Bij private lease blijft een auto namelijk eigendom van de leasemaatschappij. Hierdoor moet je hem aan het einde van de looptijd inleveren.

wat is private lease

Hoe is de leaseprijs opgebouwd?

Als je nog niet eerder geleaset hebt, vraag jij je mogelijk af hoe de leaseprijs is opgebouwd. Sommige mensen denken dat zij enkel betalen om in de auto te rijden, maar dat is niet het geval. Bij veel leasemaatschappijen zijn belastingen en verzekeringen bij de prijs inbegrepen, evenals kosten voor onderhoud en reparatie. Meestal betaal je zelf alleen de brandstof. Het is overigens niet zo dat de prijs bij iedere leasemaatschappij op dezelfde manier is opgebouwd. Kies daarom nooit lukraak voor private lease, maar zoek altijd eerst uit wat er wel en niet binnen de prijs valt. Op deze manier kom je straks niet voor verrassingen te staan.

Ga op zoek naar aanbiedingen

Doordat de prijzen van private lease kunnen verschillen, is het onmogelijk om je te vertellen wat je precies betaalt voor leasen. Reden genoeg om een vergelijking te maken. Op deze manier zie je niet alleen wat er allemaal mogelijk is, maar ontdek je ook wat private lease je ongeveer kost. Door een vergelijking te maken kun je bovendien een interessante private lease aanbieding tegenkomen. Dit kan je uiteindelijk een leuke besparing opleveren. Staar je overigens niet blind op zo’n aanbieding. Een private lease aanbieding kan op het eerste gezicht interessant lijken, maar is dit lang niet altijd. Vergeet dus niet de kleine lettertjes te lezen voordat je een leasecontract ondertekent.

private lease
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer