MuziekMuziek

Tullamore D.E.W. De whisky van de maand januari.

Tullamore D.E.W. De whisky van de maand januari.

 

TULLAMOREDEWLOGOCropped
Tullamore Dew

In de Midlands van Ierland, aan het Grand Canal in een moerassig en turfrijke streek, was het stadje Tullamore tussen eind 19de en begin 20ste eeuw een zeer belangrijk centrum voor de Ierse whiskeyproductie. Het was hier waar Daniel E. Williams in 1829 zijn eerste whiskey stookte; de Tullamore D.E.W.. Het was een kruidige en wat zware whiskey. Het was kleinzoon Desmond die de stijl van zijn opa veranderde in de Tullamore D.E.W. zoals wij die nu kennen, een lichte en toegankelijke whiskey.

Tullamore Dew_10490_Low Resolution
Tullamore Dew

De Tullamore D.E.W. wordt sinds de jaren 50 geproduceerd bij de New Midleton Distillery in Midleton. Tullamore D.E.W. is een combinatie van 3 type Ierse whiskey’s: graine-, potstill- en malt-whiskey’s. De basis ingrediënten zijn water, gist en graan waaronder gerst en mais. En alles wordt drie keer gedistilleerd in zowel rood koperen potstill’s als in de roestvrijstalen kolomketels.

De lagering duurt minstens 3 jaar en gebeurt in gebruikte Amerikaans en Europees eikenvaten.

Tullamore D.E.W. is een van de lichtste en premium Ierse whiskey. Hij heeft een romig zacht maar ook een complex karakter.

Onze bevindingen:

De kleur: mooi licht goud.

De geur: Kruidig, heeft de tonen van gemoute gerst en een beetje vanille.

De smaak: Fruitig, complex, romig en kruidig met een beetje citrus en een vleugje vanille.

Voor ons is het een hele vriendelijke en goedlachse Ier die het drinken meer dan waard is.

Prijsindicatie Tullamore D.E.W. : rond de €23,-

geschreven door Jos HuffmeijerLe Nez Promotion

Hele mooi promotie film van Tullamore D.E.W

 

tullamore die mag
Tullamore D.E.W.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer