MuziekMuziek

Kapsel trends voor mannen najaar 2022

Kapsel trends voor mannen najaar 2022

Kapsel trends voor mannen najaar 2022. De kapsels voor mannen dit najaar worden zoals ieder najaar en winter weer wat langer dan in de zomer. De zomers zijn toch traditioneel voor de lekkere korte zomerkapsels als een buzzcut.

Echter in het najaar zoeken we toch wat meer de warmte van langere haren. Dit is gelijk de reden om een artikel als dit in de zomer te publiceren. Zo heb je nog even tijd om je haar weer te laten groeien.

Welke trends deze winter hot zijn laat ik je in dit artikel zien.

Kapsels trends voor mannen najaar 2022

  • Het matje: De jaren 80/90 zijn op dit moment helemaal weer terug van weggeweest. In de kleding, muziek en films is deze trend al een tijdje te zien. Nu volgen ook de mannenkapsels met hele duidelijke invloeden uit de jaren tachtig en negentig. Het matje is weer helemaal terug! Echter noemen we het geen matje meer maar “the Mullet”. Dit klinkt natuurlijk veel moderner en is duidelijk meer van nu. Binnenkort meer info over The Mullet het matje voor mannen.

  • De middenscheiding: De middenscheiding voor mannen is een kapsel uit de jaren ’90. Dit kapsel voor mannen wordt net als toen gedragen met veel gel. Het is een beetje het bekende bloempot model als je het oneerbiedig wilt zeggen. Dit kapsel zal in het straatbeeld waarschijnlijk eerst natuurlijker gedragen gaan worden zonder al te veel gel. De hoeveelheid gel zal in de loop van tijd meer gaan worden.

  • Gel hoofd: Dit is een beetje voortborduren op het kapsel met de middenscheiding voor mannen. Waar we de afgelopen jaren steeds natuurlijker zijn gegaan in de styling van de mannenkapsels is dit inmiddels onder de jongeren aan het veranderen. De koppies met gel “lees: wetlook” komen weer steeds vaker in het straatbeeld. Wie kent de gabberkoppies nog uit de jaren 90. Nu verwacht ik niet dat we heel snel weer massaal die kant op zullen gaan maar het is wel iets wat we steeds vaker zullen gaan zien.

  • Krullen / volume: Dit past nog in de trend van de afgelopen jaren. De natuurlijke kapsels zijn natuurlijk niet zomaar opeens verdwenen. Zeker mannen kunnen er lang over doen voordat ze gewend zijn aan een nieuwe trend. Maar gewend bij een ander wil nog niet zeggen dat ze het vervolgens zelf durven te dragen. Daarvoor hebben ze vaak nog iets meer tijd nodig. Daarom kunnen trends en wat je op straat ziet wat verschillen.

Welk kapsel past bij jouw hoofd?

Veel mannen vinden het lastig om te weten welk kapsel er bij hun past. Vaak is dit meer onzekerheid dan echt onwetendheid. Wanneer je twijfelt overleg met je herenkapper / barbier. Hij/zij kan je helpen met een goede uitleg over de vorm van je hoofd en welke kapsel hier het beste bij kan passen.

Daarnaast heeft ieder kapsel ook de juiste styling en producten nodig. Ook hier kan hij/zij je meer uitleg over geven. In een webshop voor haarproducten vind je tegenwoordig ook veel informatie over hoe het product te gebruiken. Wees vooral niet te bang om gewoon lekker te gaan experimenteren.

Het is vaak een kwestie van wennen en mocht het toch net iets te kort geworden zijn……hé haar groeit weer aan! Dus kies gewoon één van de kapsels voor mannen najaar 2022 uit en ga ervoor!

Dit zijn de kapsel trends voor mannen najaar 2022 in beeld:

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer