MuziekMuziek

Tips over het verzorgen van een grotere baard

Het verzorgen van een baard is al lastig genoeg, dus wanneer je baard groter en voller wordt zal je merken dat het verzorgen steeds moeilijker wordt. Een korte baard valt prima te trimmen met een tondeuse, zeker als je een tondeuse gebruikt met opzet stukjes. Wordt de baard echter groter en voller dan is het opzet stukje geen optie meer en zal je uit de losse hand moeten gaan werken. Ik heb een video gemaakt waarin ik je laat zien hoe je dit het best kunt doen.

Schermafdruk 2015-12-10 22.52.07

De grote en volle baard

Is de baard nog wel in? Ik krijg deze vraag bijna 100 keer per dag. Een baard is voor mij nooit een ding geweest wat ik op mijn kin liet groeien om lekker hip te wezen. Voor mij onderstreept mijn baard mijn manier van in het leven staan. Veel mannen die een baard droegen omdat het zo hip was hebben de strijd met de baard allang verloren en afgeschoren. Het dragen van een baard is echt niet zo makkelijk als het lijkt, althans het dragen van een nette en verzorgde baard. Het grappige is dat de mannen die echt heel bewust voor de baard hebben gekozen de baard steeds langer en voller zijn gaan dragen. De baard is dus zeker niet hip of een trend, het is gewoon een way of life.

DSC04896

Verzorging van de volle grote baard

De tip der tips, ga naar een barbier!! Echt, het is niet om mijzelf van werk te voorzien maar een ander kijkt net even anders tegen je baard dan jijzelf kunt. Ook mag je ervan uit gaan dat jouw barbier genoeg ervaring heeft met een tondeuse om op een goede en beheerste manier je baard onderhanden te nemen. Voor de barbiers onder ons, luister heel erg goed naar de wensen van de mannen. De baard is hen kostbaar en daar zijn ze erg zuinig op. Hij is er zo vanaf maar het duurt erg lang voor hij er weer op staat. Een goede verzorging begint met de juiste producten en materialen.

DSC05491Tondeuses

Ik gebruik de tondeuses van Wahl, dit zijn professionele tondeuses die niet goedkoop zijn maar wel het beste voor je baard. De grote voor het grove werk en een kleine voor het fijne werk op de contouren. Heel belangrijk is niet alleen die goede tondeuse maar onderhoud hem ook goed!! Schoonmaken en netjes met een drupje olie wegleggen, zo gaat hij jaren mee.

DSC05505

Kammen en borstels

Een baard bestaat uit veel hardere haren dan op je hoofd. Dat betekend ook andere borstels en kammen. Ik gebruik een hardere baardborstel van Oak. De baard kam die ik gebruik is een hoornen kam van een jak (soort koe). Een hoornen kam heeft als voordeel dat het uit hetzelfde materiaal bestaat als je haar. Daardoor klit en trekt hij veel minder, super fijn om te gebruiken.

DSC05510

 

Producten voor in je baard

Het belangrijkste product is een goede baardshampoo, hiermee was en verzorg je de baard zonder hem onnodig uit te drogen. Geen baardshampoo? Gebruik dan een conditioner, wast minder goed maar verzorgd wel. Een product wat ook heel belangrijk is, is een goede baardolie! Zelfs bij een kleine baard erg belangrijk. De baardolie verzorgd de huid onder de baard en maakt de baard zachter. Een baardolie voorkomt de meeste jeuk! Wanneer je baard groter word kan het nodig zijn een baard in vorm te stylen met de juiste baard waxen. Voor een mooie krul snor gebruik ik pomade in de puntjes.

DSC05499

Zo verzorg ik mijn baard

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
  • Ik moet helaas nog even wachten, want tijdens een vervelende bronchitis begin winter 2015 moesten zowel baard als snor het leven laten omdat ik een tijdelijke heftige allergie had. Het is nu geduldig wachten totdat de baard en snor weer op lengte zijn.

Written by Jan Willem Huffmeijer