MuziekMuziek

Whisky van de maand: The GlenDronach The Hielan 8 yo.

Een bijzondere whisky van de maand deze keer geen bekende naam voor mij maar daarom zeker niet een minder interessante whisky. The GlenDronach The Hielan 8 yo. voordat je gelijk een whisky opentrekt ga je hem even analyseren, welke smaken zouden er verscholen liggen in deze fles. Toen ik een aantal jaar geleden begon met het proberen van whisky was een leeftijd op de whisky vaak niet haalbaar qua prijs en als er dan al een leeftijd op stond was hij niet ouder dan 10/12 jaar. Stom misschien maar daardoor was ik eigenlijk gelijk bevoordeeld toen ik 8 jaar op de fles zag staan. Hum…dat gaat wat worden waren mijn eerste gedachte ofwel de whisky staat met 0-2 achter. Toch maar snel de fles openmaken en echt gaan proeven.

DSC06561

The GlenDronach The Hielan 8 yo.

Oké inmiddels weet ik natuurlijk iets meer van whisky dan toen en ik weet dat wanneer er 8 jaar op de fles staat dat de whisky in de fles minimaal 8 jaar oud is. Deze Highland whisky heeft een dubbele lagering gehad in bourdonvaten en sherryvaten. The GlenDronach The Hielan 8 yo. beloofd daarmee een zachte, smaakvolle en zoetere whisky te zijn. De voordelen gaan overboord en de whisky beland in het glas….hahaha en niet eens in mijn glas maar in het glas van mijn vrouw. Ik sta namelijk te knippen in de barbershop en moet dus nog even wachten. Ik hoor haar wat sniffen en er komen genoegelijke kreetjes als dit ruikt zacht en lekker. Eenmaal in haar mond zie ik haar mondhoeken omhoog krullen en haar uitroepen deze vind ik zelfs lekker! Ook de klant op mijn stoel heeft een glaasje mogen proeven en ook voor hem was deze whisky goedgekeurd. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt en na het knippen is het dan eindelijk mijn beurt.

DSC06566 DSC06565

Proefnotitie van: The GlenDronach The Hielan 8 yo.

  • Kleur: Amberkleurig
  • Neus: Mooie zoete tonen van vanille en fruit zoals sinaasappel. Opvallend en lekker in de neus is een lichte rokerigheid. Iets bijzonders vind ik de vettigheid die in de geur zit.
  • Smaak: Verrassend zachte smaken met veel diepgang. Smaken van rozijnen, cacao, honing en abrikozen gecombineerd met meer aardse smaken van eiken en gebrande amandelen.
  • Afdronk: De afdronk is niet heel erg lang en zeker niet hard. Een zacht klein brandje in de afdronk in combinatie met een mooie zoetheid maakt deze whisky heel erg toegankelijk.

DSC06567

Deze whisky heeft voor mij weer eens bewezen dat vooroordelen ervoor zorgen dat je soms mooie dingen kan missen. Van een whisky die ik snel zou voorbij lopen is het een van mijn favorieten geworden. Mooie meegenomen met een prijs van € 34,95 is de The GlenDronach The Hielan 8 yo. echt niet zo heel duur voor een mooie single malt. Ik kijk uit naar de rest van de range.

Slainte,

Jan Willem Huffmeijer

Een bijzondere film die ik jullie graag laat zien over GlenDronach laat heel mooi alle facetten van het whisky maken zien. Uiteraard geeft hij ook een mooi kijkje in de keuken van de distilleerderij.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer