MuziekMuziek

Teufel Real Blue NC Hoofdtelefoon Review

Jan Willem met de Teufel Real Blue NC

De Teufel Real Blue NC hoofdtelefoon mag ik deze keer aan mijn kritische blik of beter gezegd oren onderwerpen. Nog niet heel lang geleden heb ik mijn eerste Teufel hoofdtelefoon mogen reviewen. Dit was de Teufel Airy en hier was ik erg tevreden over. Hij heeft de lat voor deze Teufel Real Blue dus erg hoog gelegd. Ik ben benieuwd of hij de Airy kan overtreffen.

Review Teufel Real Blue NC

Het vergelijk met de Airy kan ik natuurlijk niet helemaal maken. De Teufel Airy is een on ear hoofdtelefoon en de Teufel Real Blue is een over ear hoofdtelefoon. Dit maakt een groot verschil. De een staat op je oren en de andere sluit helemaal over je oren. Ik persoonlijk vind over ears het fijnst dragen. Echter zitten je oren wel iets meer opgesloten. Ik vind het fijn dragen omdat de hoofdtelefoon dan niet op mijn oren drukt, wat na verloop van tijd wat kan irriteren. Nog een heel gaaf ding van deze hoofdtelefoon is de NC wat staat voor NOISE Cancelling. Dit betekent dat hij geluid van buiten kan blokken. Zo krijg je veel minder geluid van buiten naar binnen wat kan storen. Hoe het werkt leg ik later in dit artikel uit.

Het geluid van deze hoofdtelefoon

Bij een hoofdtelefoon draait alles natuurlijk om het geluid. Hij kan nog zo lekker zitten, als het geluid niet fijn is dan zet je hem niet op. De Teufel Real Blue NC heeft een High Definition Sound. Hierdoor heeft hij een geweldig geluid. Ja, hij overtreft de Airy met gemak. De Real Blue maakt het geluid super ruimtelijk en heel diep. Iets wat ik heel erg prettig vind, is dat de Real Blue het geluid op alle niveaus heel mooi laat horen. Geen bassen die eruit knallen of middentonen die helemaal weg vallen. Het valt mij op dat dit vaak gebeurt. Hier heeft deze hoofdtelefoon helemaal geen last van. Wanneer je kiest voor een vol muziek bestand, dan krijg je echt een ware belevenis aan muziek om je oren.

Het uiterlijk en de bediening van de Real Blue NC

Naast een goed geluid moet een hoofdtelefoon ook heel lekker zitten. Hij staat immers een behoorlijke tijd op je hoofd. De kussentjes zijn zacht en hij is ook heel licht. Dit maakt hem dus prima om voor langere tijd op je hoofd te dragen. Qua die design vind ik hem ook erg tof. Hij is stoer door de mat zwarte en antraciete kleuren. Je kan de Real Blue ook bedienen op de hoofdtelefoon zelf. Dit is alleen niet zo’n mijn ding. Ik en niet zien op welke knopjes ik moet drukken, gaan niet samen. Ik bedien hem dus gewoon lekker met mijn telefoon 😉 Verder is er heel veel aandacht besteed aan het hoesje waarin je hem kan vervoeren. Deze is stevig en bied dus veel bescherming. Stevigheid gaat echter vaak te kosten van de compactheid. Dat is nu ook wel een beetje maar dit hebben ze door middel van een slim design weten te beperken. Zo kan je hem veilig en stijlvol vervoeren.

De Noise Cancelling van de hoofdtelefoon

Wat is nu noise cancelling precies? Het is een techniek waarmee je minder tot bijna geen irritant geluid meer in je hoofdtelefoon krijgt. Hierbij moet je niet denken aan oorschelpen die zo dicht zijn dat er geen geluid meer doorkomt. Nee, bij noise cancelling maken ze gebruik van een microfoon die het geluid van buiten hoort. Vervolgens zitten er kleine luidsprekertjes die een tegen frequentie laten horen. Zo vallen beide geluiden tegen elkaar weg en hoor je het geluid dus niet meer. Het werkt dus ook het best met geluiden die constant aanwezig zijn, denk aan het geluid van een vliegtuig, trein en je vrouw ??.

Noise Cancelling zo werkt dat.

De Teufel Real Blue NC by B4men.nl

Ik ben echt overdonderd over de kwaliteit van deze hoofdtelefoon. Deze Teufel is het top stuk wat zij hebben en het is dus ook geen goedkoop ding! De adviesverkoopprijs is € 199,- maar dan krijg je wel echt een hele mooie en goede hoofdtelefoon. Ik heb veel duurdere op mijn hoofd gehad, die niet aan deze kwaliteit kwamen. Voor dit artikel krijg ik verder niet betaald maar ik ben oprecht heel lovend. Ik kan je deze Teufel Real Blue NC dan ook echt aanbevelen wanneer je een echte alleskunner wilt hebben op je oren.

Zo ga ik graag door het leven.
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer